Halkı ayaklanmaya teşvik eden Ekşi Sözlük'e soruşturma

Halkı ayaklanmaya teşvik eden Ekşi Sözlük'e soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ekşi Sözlük içerisinde yer alan "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlığı ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi. Kısa zamanda Ekşi Sözlük’ten konu hakkında bir açıklama geldi.

Dijital anlamda en çok kullanılan paylaşım platformlarından Ekşi Sözlük hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Ekşi Sözlük sitesinde yer alan, "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlığı Twitter’da da büyük tepkilere neden oldu.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlıklı içerikte başlık ve başlık altında yer alan paylaşımlarda suç ve suç unsuru içeren ifadeler bulunduğu kanaatine varıldığı belirtildi.

Bu paylaşım ile ilgili olarak şüpheli şahıs veya şahıslar hakkında, Türk Ceza Kanunu''nda (TCK) yer alan, "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından resen soruşturma başlatıldığı dile getirildi. Bu aşamada soruşturma sonucunda belirlenen hukuki durum ve delil durumu dikkate alınarak değerlendirme yapılacağı belirtildi.

Ekşi Sözlük’ten yapılan açıklamada ise "Tüm sosyal mecralarda olduğu gibi sözlük''te de başlıklar ve içerikler denetimden geçmeksizin, kullanıcılar tarafından yazılmaktadır. şikayet üzerine hukuk ekibimizce inceleme yapılmaktadır. şikayetler ve oluşan hassasiyet üzerine ilgili başlıklar kapatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında ise "Ayrıca moderasyon tarafından ideolojik sebeplerle silindiği iddia edilen entry''lerin bu yönde bir algı yaratmak amacıyla yazarın kendisi tarafından silindiği tespit edildiği" vurgulandı.

Ekşi Sözlük’ün kurucusu Seda Kapanoğlu ise açıklamasında, "Sığınmacılarla ilgili zinciri hem konuyla ilgili eksik bilgimden, hem de toplumun sancılarını umursamaz tonundan dolayı haklı olarak gereksiz bir öfke ve kızgınlık yarattığından sildim. ilerde tekrar yazarsam bunlara da özen göstererek yazmaya çalışırım" ifadelerine yer verdi.

 

 

İlgili Haberler