Hangisi Kılıçdaroğlu siz karar verin. Görenler gözlerine inanamıyor

Hangisi Kılıçdaroğlu siz karar verin. Görenler gözlerine inanamıyor
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na benzerliği görenleri şaşırtıyor.

Prof. Dr. Ziya Selçuk''tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer atanmıştı. Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sadri Şensoy, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olmuştu.

Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na olan benzerliği ile birçok kez haberlere konu olmuştu.

Bilgili ile Kılıçdaroğlu’nun benzerlikleri özelliklede sosyal medyada sıkça konuşuluyor.

O dönem Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevindeki Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, 2016 yılında İstanbul''da gerçekleşen eğitim-öğretim yılı açılış töreninde Esenler''deki Atışalanı Ortaokulu''nu ziyaret etti. Törene katılanlar bu benzerlik karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

İki isim uçakta karşılaşmış fotoğraflarını ise eski bakanlardan Hüseyin Çelik çekmişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CNN Türk''te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr Ahmet Emre Bilgili ile benzerliğine ilişkin, "Çok benziyor, gerçekten. Aynı yumurta ikizi gibi. Üstelik mikrofona kadar aynı. Çok benziyor, gerçekten. Umarım görevine son vermezler" ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili''nin annesi Emine Bilgili (86) 3 gün önce Adana’nın Kozan ilçesindeki evinde hayatını kaybetmişti. Bilgili''yi acı gününde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve milletvekilleri ve ailesini yalnız bırakmamıştı.

PROF. DR. AHMET EMRE BİLGİLİ KİMDİR?

1960 yılında Adana''da dünyaya gelen Ahmet Emre Bilgili, ilk, orta ve lise eğitimini memleketi Adana''da okumuş ve üniversite eğitimini Ankara''da Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü''nde tamamlamıştır.

1993 yılında yardımcı doçent, 1996 yılında doçent unvanını kazanan Ahmet Emre Bilgili, daha sonra öğretim üyesi olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi''ne atanmıştır. Bilgili aynı yıllarda Van''ın Bahçesaray ilçesinde 3 yıl devam eden Ulusal Bahçesaray Satranç Şöleni''nin organizatörlüğünü üstlenmiştir.

Aynı zamanda yazarlık yanı da bulunan Bilgili, bir dönem Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde satranç üzerine yazılar kaleme almış ve 1999 yılında Marmara Üniversitesi''ne atanmıştır.

Ahmet Emre Bilgili''nin eşi Hamide Bilgili''dir. İki çocuk sahibi Bilgili çifti, doğduktan sonra annesi tarafından hastanede terk edilen Etiyopya asıllı Adem''e koruyucu aile olmuştur.

İstanbul Uluslararası Satranç Festivali Organizasyon Kurulu üyesi olan Bilgili, halen Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü görevlerini yürütüyordu.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, 6 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete''de yer alan kararnameye göre Milli Eğitim Bakan yardımcısı olarak atanmıştır.

İlgili Haberler