Haramilerin iktidarı uzun süreli olmaz!

Haramilerin iktidarı uzun süreli olmaz!
Kozak Yaylası’ndaki ağaç dikme töreninde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Emin olun aydınlık Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Haramilerden şikayet ettiğinizi biliyorum, dünyanın hiç bir ülkesinde haramilerin iktidarı uzun süreli olmamıştır. “Çalıyor ama çalışıyor” inancımızda yok. Gelirler, geldikleri gibi giderler” dedi.

“Çalıyor ama çalışıyor” inancımızda yok

İktidara yüklenen Kılıçdaroğlu, “Bunların bir politikası var, malı götürme politikası. Bundan emin olun. ‘Efendim, çalıyor ama iş de yapıyor’ kültürünü bırakacağız”dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “1 milyon meyve fidanı üreticilerimizle buluşuyor” kampanyası kapsamında Kozak Yaylası’ndaki ağaç dikme törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olması konusunda kimsenin endişeye kapılmaması gerektiğini söyledi. Kurtuluş Savaşını veren insanların yine aydınlık bir Türkiye’yi elbirliğiyle kurabileceğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Haramilerden şikayet ettiğinizi biliyorum, şunu asla unutmayın dünyanın hiçbir ülkesinde haramilerin iktidarı sürekli olmamıştır gelirler ve geldikleri gibi giderler” dedi.  Kooperatif başkanlarından tarıma önem vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Bundan 15-20 gün önce Tarım Kurultayı’nda sorunları masaya yatırdık. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden biri, taşı sıksanız suyunu çıkaran gençlerimiz var. Neden kaybediyoruz? Asıl soru bu. Hollanda Konya’dan küçük yıllık tarım ürünü ihracatı 100 milyar dolardan fazla. Peki Türkiye. Türkiye’nin tarım ürünü ihracatı 18 milyar lira. 100 milyar liralık ihracat yapan Konya’dan küçük devasa Türkiye onun 10’da biri ihracat yapıyor. Neyimiz eksik? Bunların bir politikası var malı götürme politikası bundan emin olun.”
Sarayda oturmayacağız
Kılıçdaroğlu, “Biz ne diyoruz önce halk kazanacak diyoruz, halka hizmet edeceğiz diyoruz, halkın cebi para görecek diyoruz, bizim düşüncemizde sarayda oturmak yoktur. Biz sarayda oturmak değil halkın bir parçası olmak istiyoruz. Halka tepeden bakan değil sorunlarını çözen bir iktidar olalım diyoruz. Eğer bıktıysanız alınterinizin karşılığını alamıyorsanız sorun üreten iktidar var diyorsanız yönümüzü değiştireceğiz. ‘Efendim çalıyor ama iş de yapıyor’ kültürünü bırakacağız. İnancımızda öyle bir kültür yok. Bu kültürü de çöp sepetine atacağız çalmayacak ama çalışacak”  ifadelerini kullandı. Huzurlu Türkiye için herkese görevler düştüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, “Kooperatifçilikte nasıl hem üretici hem tüketici kazanıyorsa her alanda kazanabiliriz. Zenginleşmenin yolu üretimden geçiyor. Üretirseniz saygınlığınız olur, üretirseniz evinizi huzur içinde geçindirirsiniz. Ana hedefimiz herkesin ürettiği ve herkesin kazandığı zenginleşen geleceği güvenle bakan Türkiye” dedi
Çocuklarla sohbet
Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Belediyesi’nin “Online Eğitim Sistemi” projesinin tanıtımına da katıldı. Kaya Termal Otel’deki etkinlikte, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçede 1. ve 8. sınıf arası 49 bin 100 çocuk ve 3 bin öğretmene hizmet verecek proje hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Etkinliğe katılan çocuklarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, çocuklara matematik derslerinin nasıl olduğunu sordu. Bir çocuğun matematik ders notunun 4 olduğunu söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Kemal amcana söz ver 5 yapacaksın tamam mı?” dedi. Öğrencilere ileride ne olacaklarını da soran Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin avukat olmayı istediğini söylemesi üzerine “Güzel, birilerini savunacaksın yani” dedi. CHP lideri  daha sonra çocuklara aktivasyon kartı ve puzzle dağıttı.