Haramzadeler ve Başçalan’a engelleme!

Haramzadeler ve Başçalan’a engelleme!
17 Aralık operasyonunun ardından yolsuzluk iddialarıyla ilgili ses tapelerini Twitter üzerinden paylaşan “Haramzadeler333” ve “Başçalan” gruplarının Twitter hesapları gizlendi.

Haramzadeler ve Başçalan’a engelleme!

Dün akşam saatlerinden itibaren Twitter üzerinden bu iki hesaba ulaşmak isteyenler, “hesap gizlendi” uyarısıyla karşılaştı. Mobil cihazlardan ’buzlanan’yani ’gizlenen’hesaplara girilmek istendiğinde ise hesaplardan atılan her tweet’in tek tek gizlendiği dikkatlerden kaçmadı. Ancak Türkiye dışında bu hesaplara girilebildi. Bu çercevede VPN kullanan veya Proxy siteleriyle bu hesaplara girenler de tweet’leri görebildiler. Geçtiğimiz hafta, Twitter’ın 2 numaralı yöneticisi Colin Crowell başkanlığında bir heyet seçim sürecinde erişime engellenen Twitter ile ilgili temaslarda bulunmak üzere BTK ve TİB yetkilileri görüşmek için Ankara’ya gelmişti. Yapılan görüşmeler sonrasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Zararlı ve mahkeme kararına konu içeriklerin ’buzlanarak’etkisizleştirilmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır” demişti. Bu arada, Bakan Lütfi Elvan, sosyal medyanın uluslararası hukuk kurallarına kavuşmaması durumunda, Türkiye’nin kendi alan adresini oluşturmayı düşünebileceğini söyledi. 

Elvan: ttt’yi kurarız
Elvan, bu konuda sadece Türkiye’nin değil, bir çok Avrupa Birliği ülkesinin de çalışması olduğunu söyledi. Bakan Elvan, “BM ilkeleri gibi sosyal medyanın da tek bir uluslararası kural metni olması gerekir. Aksi durumda, ülkeler daha güvenli olmaları nedeniyle kendi alan adreslerini oluşturabilirler. Bu uzun süreden beri tartışılıyor. ’www yerine ’ttt gibi bir sistem kurulur. Türkiye ve diğer ülkeler kendi alan sistemlerini kurabilir” diye konuştu.