Harvard Üniversitesi profesöründen 'Uzaylılar yeni evrenler yaratabilir' iddiası

Harvard Üniversitesi profesöründen 'Uzaylılar yeni evrenler yaratabilir' iddiası
Son zamanlarda hızlanan dünya dışı varlıklar haberlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu defaki uzaylı iddiası Harvard Üniversitesi'nin fizik profesöründen geldi.

Harvard Üniversitesi Astronomi Bölümü'nün eski başkanı Profesör Avi Loeb, uzaylıların Dünya’nın da içinde olduğu birçok evreni yaratmış olabileceğini iddia etti.

Bununla birlikte, daha önce birçok tartışmalı açıklamada bulunan Loeb, şu anda Pasifik Okyanusu'na düşen bir meteordan çıkarılan yüzlerce küçük metal parçasını inceliyor ve bulgularını haftalar içinde yayınlayacak.

galaksi-avi-loeb.jpg

MİLYARLARCA YIL DAHA GELİŞMİŞ UYGARLIK VURGUSU

Loeb’in teorisine göre bu, evrenin varoluşuna yol açan kozmik koşulları yeniden oluşturabilir.

Loeb, Fox News'e yaptığı açıklamada insanlıktan milyonlarca yıl daha gelişmiş bir uygarlığın “kuantum mekaniği" ve "yer çekiminin nasıl birleştirileceği” konusunda bir anlayış geliştirmiş olabileceğini söyledi.

"BİLİM İNSANLARI TEK HÜCRELİ ORGANİZMALAR YARATTI"

Loeb, “Bir laboratuarda yaşam yaratma fikri çoğu kişiye zorlama gelebilir, ancak bilim insanları daha önce de tek hücreli organizmalar yarattı ve bu 'dini metinlerde Tanrı'ya atfedilen bir nitelik.” dedi.

Diğer taraftan Loeb’in teorileri daha önce birçok meslektaşı tarafından eleştirildi. Loeb, 2017'de yıldızlararası ziyaretçi Oumuamua'nın uzaylı bir araç olduğuna dair teorisiyle başlayarak yıllardır manşetlerde yer aldı.

Haziran ayında, Ocak 2014'te parçalanan IM1 meteorunun parçalarını kurtarmak için Papua Yeni Gine kıyılarındaki Pasifik Okyanusu'nda bir dalış gerçekleştirdi ve bunların bir uzaylı gemisinden kalıntılar olduğuna inandığını söyledi.

galaksi-2.jpg

LOEB'İ ELEŞTİRENLER DE YOK DEĞİL

Arizona Eyalet Üniversitesi’nden astrofizikçisi Steve Desch “Loeb’in iddiaları iyi bilimi kirletiyor. Yaptığımız bilimi sansasyonellikle birleştiriyor ve odadaki tüm oksijeni emiyor.”açıklamasını yaptı. Ancak, bu ve benzer tepkiler Loeb'i teorilerini açıklamasına engel olmuyor.

Loeb, “Çok gelişmiş bir bilimsel uygarlık Tanrı'ya iyi bir yaklaşımdır. Sadece Samanyolu galaksisinde on milyarlarca gezegen ve evrenin gözlemlenebilir hacminde Samanyolu gibi yüz milyarlarca galaksi olduğu düşünüldüğünde, yalnız olduğumuzu düşünmek kibirli bir tutumdur.

galaksi-1.jpg

Belki de bir komşumuzu fark etmek bizi bir araya getirecek bir uyandırma çağrısı olacaktır. Bizden çok daha başarılı birçok komşumuz olabilir ve onlardan bir şeyler öğrenebiliriz. Umudum bunun insanlığı uzun vadede daha iyi bir yere getireceği yönünde.” dedi.

"KUANTUM-YERÇEKİMİ TEKNOLOJİLERİYLE MÜMKÜN OLABİLİR"

Loeb uzun zamandır laboratuvarlarda minik evrenler yaratılabileceğini ve bunun da ancak modern fiziğin iki temel direği olan kuantum mekaniği ve yer çekiminin birleşiminden oluşan kuantum-yerçekimi teknolojileriyle mümkün olabileceğini söylüyor.

galaksi-3.jpg

Kuantum mekaniği, atomdan daha küçük parçacıkların nasıl davrandığını açıklamaya ve kurallar koymaya çalışan bilimsel çalışma dalına deniliyor.

Ayrıca, Scientific America için kaleme aldığı bir yazıda Loeb, "Modern fiziğin iki temel direğini birleştiren öngörücü bir teoriye sahip değiliz. Ancak daha gelişmiş bir uygarlık bunu başarmış ve minik evrenler yaratma teknolojisinde ustalaşmış olabilir." diye yazdı.

İlgili Haberler