Hasta teröriste af için "hastane" tezgahı

Hasta teröriste af için "hastane" tezgahı
Terör örgütü PKK’nın pazarlık masasında cezaevindeki 300 dolayında hasta teröristin affedilmesi isteğinden geri adım atmaması, AKP iktidarını formül arayışına itti.

Hasta teröriste af için "hastane" tezgahı

Haber: Necdet Pekmezci

Tahliyelerin Adli Tıp Kurumu engeline takıldığını düşünen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hakem Hastane” formülünü gerçekleştirmek için çalışma yapmaya başladı. Bakan Bozdağ, özel bir sohbette ihanet süreci ve PKK’nın istekleri ile ilgili olarak içini döktü. 300 dolayında PKK’lının hasta  raporları olmasına rağmen Adli Tıp Kurumu’nun bunları onaylamadığından yakınan Bozdağ, alternatif  bulmak için kafa yorduklarını söyledi. HDP İmralı heyeti ile Kasım ayında yaptıkları görüşmede de hasta mahkumların af konusu üzerinde durduklarını anımsatan Bozdağ şunları söyledi:


Farklı bir yöntem
“Hasta mahkumlar konusunda bir gelişme yok.  Hasta mahkumların raporları konusunda bundan sonra daha farklı bir yöntem uygulanacak. Sadece Adli Tıp Kurumu raporu değil aynı zamanda yeni bir düzenleme ile ’Hakem Hastaneler’belirlenecek. Oradan alınan raporlar da incelenecek, ondan sonra karar verilecek.” Bu arada Bakan Bozdağ, bebek katili Abdullah Öcalan ve İmralı heyeti ile içeride başka dışarıda başka konuştuklarını da itiraf etti. Öcalan’ın istekleri arasında bulunan İmralı adasındaki 5 mahkumun değiştirilmesinin söz konusu olmadığını anlatan Bakan Bozdağ, “Öcalan’ın isteklerinin yerine getirilmesinin mümkün değil. Türkiye’nin adalet sisteminde böyle uygulama yok” diye konuştu.

Özel muamele yok
Öcalan’ın İmralı’da sekretarya kurulması isteğinin de karşılanmayacağını ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu konuda da çalışma yapmadıklarını söyledi. Öcalan da olsa mahkumun isteğine göre hareket etmeyeceklerini öne süren Bozdağ şöyle konuştu: “Öcalan kendisi için mahkumlardan oluşacak bir sekretaryanın kurulmasını istiyor. Böyle bir sekretarya bir mahkum için uygulanamaz. Böyle bir şey bizim sistemimizde yok. Öcalan’ın isteklerine bakıldığında bizim sistemimize uymayan talepler var. Adadaki mahkumların değiştirilerek bir sekretarya oluşturulması bizim sistemimize göre uygun değil. Bir mahkumun isteklerine göre hareket edilemez. Adadaki mahkumlardan bir sekretarya oluşturulması mümkün değil. Çözüm için oluşturulacak sekretarya konusunda ise şu ana kadar bir gelişme yok.” Cezaevlerinde 247’si ağır olmak üzere toplam 649 hasta PKK’lı terörist bulunduğu öne sürülüyor.