Hastaneden Baykal'la ilgili yeni açıklama

Hastaneden Baykal'la ilgili yeni açıklama
Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapıldı. Prof. İbiş, "Bilinci açık, bedeni güçlü. Her şeyi çok iyi hatırlıyor. Enfeksiyona karşı koruma altında" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Baykal'ı ziyaret etti.

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bu sabah Ankara'daki evinde rahatsızlandı. Yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan Baykal'a üst solunum yolları enfeksiyonu teşhisi konuldu ve yoğun bakım servisine alındı. Damarının birinde pıhtı teşhis edilen Baykal'a anjiyo yapıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, akşam saatlerinde Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Prof. İbiş özetle şöyle dedi:

Güç kaybında geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı. 48 saat yoğun bakımda olacak. İlk 48 saati, hele ki 24 saati yakından takip etmek gerekiyor. Bu süreç çok önemli. Buradaki bulgular ne kadar kalacağını belirleyecek. Olası komplikasyonlara karşı yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Bilinci açık, bedeni güçlü. Her şeyi çok iyi hatırlıyor. Enfeksiyona karşı koruma altında.

DIŞARIDAN GÖRECEKLER

Muayene eden hekimler dışında girilmesini istemiyoruz. Başbakan geldiğinde dışarıdan görecektir.

“RİSK YOKTUR DİYEMEYİZ”

Yoğun bakımdaki tüm hastaların durumunu kritik kabul edeceklerini belirten İbiş şöyle devam etti: “Deniz beyin bünyesi güçlü. Bilinci açık, bedeni güçlü. Her şeyi çok iyi hatırlıyor. Enfeksiyona karşı koruma altında. Üstesinden gelecektir. Risk yoktur diyemeyiz. En küçük risk de olsa göz önünde bulundurmak zorundayız.”

ERDOĞAN ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde ziyaret etti.

Erdoğan'ı Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesine gelişinde, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal ile kızı Prof. Dr. Aslı Baykal Ataman karşıladı.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile diğer yetkililer eşlik etti.

Recep Tayyip Erdoğan, basına kapalı gerçekleştirilen ve 20 dakika süren ziyaretin ardından hastaneden ayrıldı.

İlgili Haberler