Ünlü doktor hastanelerde AKP’nin sakladığı gerçeği açıkladı. Hastanelerde doktor yok

Ünlü doktor hastanelerde AKP’nin sakladığı gerçeği açıkladı. Hastanelerde doktor yok
Prof. Dr. Güner Sönmez, doktor olmadığı için bazı bölümlerin kapatılmaya başlandığını ameliyat ve poliklinik randevularının yaşanan şişmeden dolayı çok ileri tarihlere verilebildiğini söyledi.

Sağlık çalışanların yapılan saldırıların artması, yaşam kalitesinin düşmesi ve düşük maaş nedeniyle birçok doktor yurt dışına gitmenin yolunu ararken bir o kadar sağlık çalışanı da başka mesleklerde arayış içine girdi.

AKP''nin yerlere göklere sığdıramadığı sağlık sistemi güçlükle ayakta duruyor.

Peş peşe gelen istifalar ve iş bırakma eylemlerinin ardından ise poliklinik ve ameliyathanelerde şişme yaşanırken randevular çok ileri tarihlere verilebiliyor.

Prof. Dr. Güner Sönmez, ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda doktor olmadığı için hastanelerde bazı bölümlerin kapatıldığını dile getirdi.

Ameliyat ve polikliniklerin randevuları çok uzak tarihlere verebildiğinin altını çizen Sönmez, azalan hekim sayısının yükü kaldırmakta zorlandığını belirtti.

Hekimlerin de hastaların da durumdan mağdur olduğunu söyleyen ünlü Prof. "Sağlık sistemimiz alarm veriyor, benden söylemesi" diyerek uyarıda bulundu.

Güner Sönmez’in açıklamaları şu şekilde:

"Doktor olmadığı için hastanelerde bazı bölümler kapanıyor, ameliyatlar ve poliklinik randevuları çok uzak tarihlere veriliyor, azalan hekim sayısı yükü kaldırmakta zorlanıyor. Hekim de, hasta da mağdur. Sağlık sistemimiz alarm veriyor, benden söylemesi."

 

İlgili Haberler