Hava yollarında seçim yoğunluğu

Hava yollarında seçim yoğunluğu
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağı 24 Haziran öncesi, seçmen kaydı başka kentlerde olan vatandaşlar cuma ve cumartesinden itibaren otogar ve havalimanlarında hareketliliğe neden oldu.

Memleketinde oy kullanacak vatandaşlar, yurt içi ve yurt dışından gelişlerini özellikle cuma ve cumartesine bıraktığı gözlendi. Kaydı İstanbul dışında olan seçmenler, memleketlerine dönüş için özellikle Atatürk Havalimanı'na akın etti.

Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre; yurtdışında bulunan çok sayıda vatandaş da aynı dönem sadece oy kullanmak için Türkiye'ye geldi. İç ve Dış Hatlar Terminali'nde seçmen olan yolcu yoğunluğu yaşandı. Yurtdışında kaydı bulunan vatandaşlar oylarını 17.00'ye kadar kullanabilecek.

BİLET FİYATLARI ARTTI

Kaydının olduğu kentte oy kullanacak vatandaşların yurt içi ve yurt dışından gelişlerini özellikle cuma ve cumartesi'ne bırakması uçak biletlerinde talep artışına yol açtı. Bazı noktalara yer bulmak zorlaştı. Bazı seferlerde ise yer kalmadı. Buna oy verdikten sonra seyahatplanlayanların da eklenmesiyle THY ve özel havayolu şirketlerinin bilet fiyatları 2 veya 3 katına çıktı. Havayolları yolcuların oy kullanma süreçlerini kolaylaştırmak adına biletlerdeki değişiklikleri ise ücretsiz yaptı.