Havayı goller ısıttı

Bu sezon üstün bir performans ortaya koyarak, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor önünde liderliğin keyfini çıkartan Galatasaray’ın tek düşüncesi puan kaybetmeden zirveyi korumaktı. Üstelik Sarı kırmızılılar, ilk kez şahit olacağımız play-off maçları öncesinde rakipleri arasındaki puan farkının kendisine büyük avantaj sağlayacağını gayet iyi biliyordu. Bu nedenle Sivasspor ile oynayacağı karşılaşma ayrı bir önem kazanmıştı. Ancak mücadele öncesinde Sivas’ın son haftalardaki performansı, hava ve saha şartları Cimbom’un gözünü korkutmuştu. Terim’in, takımı bozuk zemin ve soğuk havada oyuna temkinli başladı. tecrübeli teknik adam başarılı takımı bozmamış, Engin’in yokluğunda Riera’ya şans tanımıştı.
Sezonun başarılı takımlarından Sivas maçın ilk 10 dakikasında oyunun hakimiydi ancak 14. dakikada gelen  Necati’nin güzel golü oyunun seyrini bir anda değiştirdi. Bu dakikadan sonra Sivas daha atak gözükmesine rağmen pozisyon bulan ve gole yakın olan taraf Galatasaray’dı. İlk yarının son dakikalarında Enaramo’nun kaçırdığı pozisyon bir anlamda maçın kırılma noktasıydı. ikinci yarıda görüntü değişmedi. İlk golün kahramanı Necati bu yarıda yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. Golcülerin yapamadığını yapan Ujfalusi ’nin golü Galatasaray’ı rahatlattı. Çek futbolcu bu golle sarı kırmızılı forma altında golle tanıştı. Terim’in Emre Aydın değişikliği doğru bir karardı. Aydın’da attığı golle bu kararın doğruluğunu kanıtladı. Sivas’ta perdeyi Necati kapattı.
Galatasaray dün gece ezeli rakibi Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçı yaklaşırken, zor şartlarda ve birazda endişeyle gittiği Sivas’tan büyük bir avantajla döndü. Sarı kırmızılılar -3 derecede ağır bir sahada aldığı 3 puanla İstanbul’a dönerken Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkını 9’da tutarak büyük bir iş yaptı. Kazanılan bu 3 puanda Sivas akınlarının son bulduğu Muslera ile attığı goller ve yaptığı asistle Necati’nin payı büyüktü.

Yazarın Diğer Yazıları