Hayal satın almak bir tutku

Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yeni yıla artık saatler kaldı. Kiminin evinde hüzün, burukluk, acı var. Kiminin evinde ise, sevinç ve mutluluk ile karşılanıyor.

Bu sene kiminle konuşsam evdeyiz. Planımız yok, zaten kutlamıyoruz. Amaç iyi niyet başlangıcı diyorlar. Yeni yıl öncesi Millî Piyango çekilişi pek çok insanın odak noktası olmuş. Bir, üç, beş, seri bilet alanlar yine fazlasıyla göze çarpıyor.

Millî Piyango biletlerinin %99'unun tükenmesi çekilişe olan ilginin delili değil mi?..

Yaşamın içinde umut olmazsa tadı da olmaz.

Ben de bu sene tam 5 adet çeyrek biletle umudumu satın aldım.

Geçen sene 3 biletin birine amorti vurmuştu. Havalara uçmuştum. Çok sevinmiştim, "Şeytanın bacağını kırdım" dedim.

Kendi paramla satın aldığım hayalimi düşünmek bile çok keyifli ve güzel.

Kendi kendime heyecan yapıp duruyorum.

Konuştuklarıma, size çıkarsa ne yaparsınız diye sorduğumda, hangi yaş grubundan olursa olsun gözlerinin içinin güldüğünü görmek harika bir duygu.

Hele yaşlı bir teyzenin torununun uğuruna inanıp, sabahın köründe küçücük çocuğu uyandırıp kuyruğa getirmesine ne demeli!..

Sizler için sordum: Bu kadarı da pes doğrusu. Teyzecim sabahın köründe bu çocuğun ne işi var? Niye kuyruğa getirdin uyusaydı?..

Utangaç yüz ifadesi ve şaşkın gözlerle cevap verdi:

-Haklısın ama ne yapayım be kızım 15 yıl sonra dünyaya geldi torunum o benim uğurum. Onun çekmesini istedim. Bizden geçti artık. Onun geleceği, güzel eğitimi için.. Bakarsın çıkar mı, çıkar.. Şeker hastasıyım inan daha kahvaltı bile yapmadık. Çok yavaş sıra ilerliyor. Ama almadan gitmeyeceğim. Hepsi torunuma yatırım olacak...

Eminönü'nde izdiham var desem yeridir. Kuyrukların ucu bucağı yok. Güvenlik görevlilerinin kontrolünde sıra ilerliyor. Nedeni ise, bu bayiden satılan biletlere geçmiş yıllarda büyük ikramiyeler isabet etmiş olması.

Çok bilet satılan yere ikramiye çıkma ihtimalinin yüksek olması gibi matematiksel bir gerçek ortada dururken burayı 'şanslı ve uğurlu' kabul edip bu bayiiden bilet almak için saatlerce kuyrukta bekleyenlere ne demeli?..

Türkiye'nin her bir köşesinden kişiye burada rastlamak mümkün. 

Ben buradan bilet alamadım. Şansımı Taksim'deki seyyar bayi Hüseyin Amca'nın tezgahından kullandım. İşin tuhaf ve komik tarafı umut dağıtmak için her semtin biletçisinde pos makinesinin olması.

Parası olan olmayan kredi kartı ile bilet alıyor. Güler misiniz.. Ağlar mısınız halimize. Kredi kartına borç üstüne borç eklense de piyango tutkusundan vazgeçilmiyor. Çünkü ucunda milyonları kazanmanın hayali var.

Vatandaşı dinlemeye devam ediyorum. Sıradakilerden biri anlatıyor:

-2017 için pek iyi yıl denilemez. Bu sene beni yordu. Baksanıza insanları da yormuş olmalı. Bu kadar izdiham kuyrukları olur muydu?.. Herkes kendi geçim derdini biliyor. Hayalinin peşinde koşuyor.

***

Evet, büyük ikramiye ile kurulan hayallerin sınırı yok...

Düğün yapmak, evlenmek isteyenler, çocuk yapmak, kredi borcunu kapatıp dünya turuna çıkmak için heyecan yapanlar, annesi ve kendisi için kiradan kurtulup ev araba almak, iş kurmak, ülke değiştirmek, insanlara yardım etmek, çocuk okutmak, iflas edip dükkanını kapatanlar, tekrar eski gücüne itibarına kavuşmak, organik gıda pazarı, okul yaptırmak, yaşlı ve çocuklara sahip çıkmak vs...

İhtiyacı olan kişilere çıksın. İyi işlerde kullanılsın inşallah.

''Para çıkar, çıkmaz'' ancak ''tek gerçek var''. ''Herkesin mutlu, huzurlu ve  ailesiyle zorluk çekmeden kaliteli yaşam sürmesi''.

Ülkem adına dünya adına 2018 yılı hepimize sağlık, huzur, mutluluk, bereket,  bol kazanç ve barış getirsin.

Gönlünüzden geçen her dileğinizin gerçekleşmesi dileğiyle...

İyi seneler...

Yazarın Diğer Yazıları