Hayati Yazıcıdan, Tayyar'a sert tepki

Hayati Yazıcıdan, Tayyar'a sert tepki
AKP Genel Başkan Yardımcısı hayati Yazcı, AKP Milletvekili Tayyar'ın 'FETÖ'cüler serbest bırakılıyor' sözlerine tepki gösterdi. Yazıcı, "Talihsiz bir açıklama, siyaset sorumluluk getiri" ifadelerini kullandı.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı bir canlı yayın programında 'Sözlerim suç duyurusudur' diyerek başladığı konuşmasında iş insanı FETÖ'cülerin belirli bir ücret karşılığında serbest bırakıldığını ve özellikle Gaziantep'de 'FETÖ borsası' ortaya çıktığını iddia etmişti. Tayyar'ın bu açıklamalarına AKP cephesinden tepkiler gelmeye devam ederken bir tepki de AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan geldi.

Tayyar'ın açıklamalarını 'talihsiz' olarak nitelendiren Yazıcı, "Siyaset sorumluluk getirir" diyerek Tayyar'ı sert bir dille eleştirdi.

Habertürk'ten Sibel Erdem'in haberine göre, yazıcı'nın açıklamaları şöyle:

“Talihsiz bir açıklama, siyaset sorumluluk getirir. Kalkıp da borsadan bahsetmeden, bu söylemin sözcükleri, 'borsa' olarak nitelendirilmesi bu alanda mücadeleye zarar getirir.

Bunları savcıya, genel başkana, partiye getirirsiniz ama bunu söyleme dönüştürmenin bizim siyaset tarzımızla bağlılığı yok.

'OHAL TERCİH EDİLEN BİR YÖNETİM BİÇİMİ DEĞİL'

OHAL tercih edilen bir yönetim biçimi değil. Biz arzu etmedik, illa bu ülkeyi OHAL ile yönetelim. Koşullar getirdi. Travmatik ortamdan çıkışın olağan yönetim ile mümkünatı var mıydı? Bu koşullar kalktı mı hükümet değerlendirir.”

İlgili Haberler