“Hayır” diyenler “terörle mücadele yapılmasın” mı diyor?

“Hayır” diyenler “terörle mücadele yapılmasın” mı diyor?
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş canlı yayında konuk olduğu programda referandum sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş'un, " Sandıktan ‘evet’ çıkması, terörle mücadeleye verilen bir destektir" demesi tepkilere neden oldu.

Kurtulmuş, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmalarına değinen Kurtulmuş, böyle bir ihtimalin olmadığını vurgulayarak, “Bir kere erken seçim meselesini kaldıralım. Erken seçim ihtimali yoktur. Türkiye’de yeni seçilmiş bir parlamento var, yapacak çok işi var. Anayasa değişiklik paketi parlamentodan geçti. Parlamento buna benzer çok önemli işler yapacak. Dolayısıyla seçim meselesini bir kenara koymamız lazım. Referandumda karar ne çıkarsa çıksın, o ayrı bu ayrı bir konu” dedi.

“EVET’ TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEK ANLAMINA DA GELİR”

Referandumdan ‘evet’ çıkması durumunda terörle mücadele konusunda hangi yeni şartların oluşacağı sorusuna da Kurtulmuş, şu yanıtını verdi:

“Sayın MHP Genel Başkanı niçin ‘evet’e destek veriyor; Türkiye’nin bir beka, bir bölünme meselesi vardır, bunu önlemek için diyor. Türkiye’nin bu beka meselesini gören insanlar da bu ‘evet’ kampanyasına destek verecekler. Dolayısıyla sandıktan ‘evet’ çıkmış olması, terörle yapılan mücadeleye verilen bir destek anlamına da gelir. Hiç kuşkusuz böyledir.

 ‘Hayır’ isteyenler, buradan da tersini okuyup yine kasıtlı bir yorum yapmasınlar; ‘Hayır diyenler terörle mücadele yapılmasın mı? Diyorlar’ diyecekler. Duyuyor gibiyim o kasıtlı sesleri. Hayır, onu kast etmiyorum. Ama ‘evet’ oyu çıkarsa, bu terörle mücadelenin daha etkin bir şekilde sürdürülmesine de ‘evet’ anlamına gelir. Terörle mücadelede yeni bir ruhun, yeni bir psikolojinin, daha etkin bir mücadele imkanın ortaya çıkmasını sağlar. Yürütmenin tek elde toparlanması dolayısıyla terörle mücadelede alanında da süratli, etkin kararlar alınmasına vesile olabilir.”

İlgili Haberler