Hayvan barınağında 'tatil' skandalı

Hayvan barınağında 'tatil' skandalı
Tokat ve Yalova Belediyesi hayvan barınaklarında çalışan işçiler bayram tatilinde barınaktaki hayvanların üzerine kilit vurarak 10 gün aç susuz kalmalarına neden oldu.

CnnTürk.com'dan Nimet Kıraç'ın haberine göre, Kurban Bayramı tatilinde, bazı hayvan barınaklarının içler acısı hali ortaya çıktı. Görevliler, 10 gün tatile çıkınca birçok hayvan açılık ve susuzluktan öldü.

Hayatta kalmaya çalışan diğer hayvanların yardımına ise kapılardan, pencerelerden içeriye giren hayvanseverler koştu.

10 günlük bayram tatili süresince üç belediyenin hayvan barınaklarında ortaya çıkan kahredici görüntüler, hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan görüntülerle Kastamonu'nun Tosya Belediyesi Hayvan Barınağı, bu hafta ortaya çıkan görüntülerle Yalova Belediyesi Hayvan Barınağı ve Tokat'ın Turhal Hayvan Barınağı çalışanları ihmal ve katliam gün yüzüne çıktı.

TOKAT'TAKİ BARINAK HENÜZ RESMİ OLARAK AÇIK DEĞİLMİŞ

Öte yandan, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, hayvan barınağında incelemelerde bulunarak sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tokat’ın Turhal ilçesinde belediyeye ait hayvan barınağında bulunan köpeklerin bayram tatilinde kaderlerine terk edildiği iddiası ile sosyal medyada hayvanseverler tarafından paylaşılan görüntüler üzerine Başkan Bekler, barınakta incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu. Başkan Bekler, modern bir şekilde hazırlanan barınağın henüz resmi olarak açılmadığını kaydetti.

İlgili Haberler