'Hazine arazileri Katarlılara satılacak'

'Hazine arazileri Katarlılara satılacak'
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ'da 817 bin 144 metrekare tarıma elverişli hazine arazisinin Katarlı bir firmaya satılacağını iddia etti.

Aygun, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi, Çorlu ve Kapaklı ilçelerinde satılacak arazinin, tapudaki ada ve pafta numaralarını vererek büyüklüğünün 817 bin 144 metrekare olduğunu belirtti. Birinci sınıf tarım arazisi niteliği taşıyan bu bölgelerin, petrokimya tesisi kurması için Katarlı bir firmaya satılacağını 'öğrendiklerini' söyledi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, CHP'li vekil, iddialarını şöyle dile getirdi:

PETROKİMYA TESİSİ KURULACAK

"Devlette artık özelleştirilecek kurum kalmayınca kamuya kaynak yapmak için sıra Hazine arazilerine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadi olarak açıklanan Millet Bahçeleri'nin finansmanı için Türkiye'nin en güzel ve stratejik arazileri ile birinci sınıf tarım alanları satışa çıkarılıyor. Bunun ilk adımı Trakya'da atıldı. Tekirdağ'da ilk aşamada askeri alan, çok nitelikli tarım alanı ve liman alanı olarak planlanan 817 bin 144 metrekare arazi satışa çıkarıldı. Katar menşeli bir firmanın bu bölgede petrokimya tesisi kuracağını öğrendik."

BİR HANÇER DAHA VURULUYOR

"Yani Millet Bahçesi için devlet arazileri satılıp, Katar'a yol veriliyor. Geleceğin dünyasında en büyük savaşın gıda alanında yaşanacağı bilindiği halde tarım arazileri, tarım alanından çıkarılıp sanayiye açılıyor. Tarımın bittiği, çiftçiliğin öldürüldüğü bu süreçte, tarım arazileri satılıyor. En verimli tarım arazilerine komşu bir alanda petrokimya ürünleri üretilmesi için düğmeye basılıyor. Türkiye'de kanserden ölümlerin en çok olduğu Trakya'nın kalbine ve tarımsal üretime bir hançer daha vuruluyor."

İlgili Haberler