Bakan Nebati benim kaptanlık belgem var dedi akıllara Robert De Niro’nun bu sahnesi geldi. Sıkı tutunun dümene kaptan geçti

Bakan Nebati benim kaptanlık belgem var dedi akıllara Robert De Niro’nun bu sahnesi geldi. Sıkı tutunun dümene kaptan geçti
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “kaptanlık belgem var” açıklaması akıllara Robert De Niro’nun oynadığı Stardust filmindeki kaptan Shakespeare’i getirdi. Filmin bir sahnesinde mürettebat, “Sıkı tutunun dümene kaptan geçti” diye bağırıyor.

TOLGA ŞAHİN/YENİÇAĞ- ÖZEL HABER

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati göreve başladığından beri gündemden düşmüyor. Özellikle bakanın ekonomiyle ilgili tutarsız söylemleri dikkat çekerken bakan skeçlere de konu oluyor.

“BENİM BİR DE KAPTANLIK BELGEM VAR”
Son olarak Bakan Nebati’nin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e 5 ay önce mecliste verdiği cevap gündem oldu. Bakan Nebati konuşmasında Özel’i eczacı olmasına rağmen ekonomiyle ilgili yaptığı tespitlerden dolayı tebrik ederken “Hayal kırıklığına uğratmak istemezdim ama benim bir de kaptanlık belgem var” ifadelerini kullanıyor.

“SIKI TUTUNUN DÜMENE KAPTAN GEÇTİ”
Bu açıklama ise akıllara 2007 yapımı Stardust (Yıldıztozu) filminde Robert De Niro’nun hayat verdiği gemi kullanmaktan anlamayan kaptan Shakespeare’i getirdi. Filmin bir sahnesinde geminin dümenine geçen Kaptan Shakespeare geminin dümenini bilinçsizce sallarken mürettebat ise “Sıkı tutunun dümene kaptan geçti” diye bağırırken görülüyor.

“GÖZLERİMDEKİ IŞILTIYI GÖRÜYORLAR”
Bakan Nebati, ilk olarak katıldığı bir televizyon programında kur korumalı mevduat hesabına taleplerin ne kadar olduğu sorusuna verdiği "Rakamlar çok çok iyi Gülçin Hanım. Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ne görüyorsunuz gözlerimde? Benim gözlerimdeki ışıltıyı arkadaşlarım görüyor" cevabıyla gündem oldu.

“EKONOMİ İŞİ TEMENNİ İŞİ”
Sunucunun ısrarla rakamları sorması üzerine ise Nebati şöyle devam etti: "Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi , ekonomi beklenti işi, ekonomi gözlerdeki ışıltıdır. Benim gözlerimdeki ışıltıyı arkadaşlarım görüyor.

“TL’NİN DAHA İNECEĞİ BİR YER YOK”
Bakan Nebati başka bir programda ise TL’nin daha fazla değer kaybedemeyeceğini "Kur korumalı mevduatta yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazine''ye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun" ifadeleriyle beyan etti. Ancak bakanın bunu açıkladığı Mart ayından beri Türk Lirası hızla değer kaybetmeye devam etti.

BİR TEK DAR GELİRLİLER KAZANAMIYOR
Bakan Nebati son olarak Türkiye’deki ekonomik durumu değerlendirirken “Bu sistemden dar gelirliler hariç firmalar, ihracatçılar kâr ediyor” ifadelerini kullandı.

KONUŞMASI ALKIŞLANMAMIŞTI
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş insanlarıyla gerçekleştirilen toplantıda ''müjde'' diye nitelendirdiği açıklamasına alkış gelmeyince, "Akşam uyuşukluğu... Daha ne istiyorsunuz" diyerek, tepki göstermişti.

İlgili Haberler