HDP Barzani’den ‘Çözüm’ desteği istedi!

HDP Barzani’den ‘Çözüm’ desteği istedi!
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki bir heyet, Irak'ın kuzeyinde Mesut Barzani ile bir araya gelerek, ikinci Çözüm Süreci için destek istedi.

HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli ve HDP'li milletvekilleri Feleknas Uca, Fatma Kurtulan, İmam Taşçıer ile Berdan Öztürk’ten oluşan heyet Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimi ziyaretinde Mesut Barzani ile görüştü.

HDP'liler, 2017 yılında Irak'ın kuzeyinde tartışmalı şekilde bağımsızlık referandumu yapan ancak referandum sonucunun tanınmamasıyla bağımsızlık girişimi başarısızlıkla sonuçlanan Barzani'den yeniden çözüm süreci için destek istedi. Ziyaret öncesi gazetecilerin sorularının yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Barzani’nin inisiyatif aldığı konularda önemli gelişmeler yaşandığını belirtti. 

Görüşme, Barzani'nin Selahattin kentindeki konutunda gerçekleşirken, HDP Barzani'den Türkiye ilgili inisiyatif almasını istedi. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından  Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada, Barzani’nin  çözüm için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söylediği belirtildi.

İlgili Haberler