HDP, Türkiye partisi olacakmış?

                Var mı böyle bir ülke? Soruyorum: Yeryüzünde bizimki gibi bir ülke var mı? Ne Cumhurbaşkanı sınır tanıyor, ne siyasi partiler oldukları veya kanunlarda yazılı sınırlar içinde kalıyor.

Mesela?

HDP...

Bu parti güya Türkiye partisi olacak Öyle iddia ediyor değil mi?..

Geçtiğimiz günlerde açıklanan seçim bildirgelerinde ne vaat ettiler?

Özerklik!..

Hem de iki dilli...

Türkçe ve Kürtçe konuşan, yazan, eğitim gören, iki resmi dili olan Türkiye vaat ettiler...

Sınırları kesin ve bölünmüş...

Dil ile bölünmüş, eğitim ile bölünmüş, eğitimin içeriği var bir de.

Örneğin Tarih... Edebiyat... Musiki...

Eğitim farklı olacağına göre özerklerin Kürt tarihi ve dili, Türklerin Türk tarihi ve dili başka olacak herhalde...

Devam edin...

Edebiyatta da Kürtçe edebiyat, Türkçe edebiyat...

Hatta müzik de... Kürtçe müzik, Türkçe müzik dersleri ve uygulamaları.

Bunları önerip seçim vaadine dönüştürdükten sonra "bölünmeyeceğiz" diyor... Ayrıca bunları yapmakla da Türkiye partisi olacaklarmış ve bir bütün olacakmışız...

Alemi sersem sanıyorlar...

Eğitim yoluyla farklılaşan insanları zihinde, dilde ve sınırları da kısmen ayırdıktan sonra bölmeyecek olan sihirli güç ne olacak acaba?

Hiçbir şey bu yapılanmayı bir arada tutamaz. Milli birlik, ikiliğe, bilerek ve isteyerek eğitim yoluyla bölündükten sonra, bu ülkede iki farklı millet yetiştiriliyor demektir. Başka izahı yok.

İşte bakın daha şimdiden yolları ayırdılar... Apaçık, taze ve hakikat. Önümüzde duruyor. Haberi okuyalım. Kararımızı verelim. Buyurun.

"HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayınbiraderi güvenlik, güçlerinin hendek kapatma operasyonu sırasında çıkan çatışmada öldü. Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde dün gece hendekleri kapatmak için giden polise, PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensupları ateş açtı. Çıkan çatışmada, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in eşi Mehmet Birlik'in kardeşi olan Hacı Lokman Birlik yaşamını yitirdi."

Sonra?

Sonrasını aynen aktarıyorum: "Hacı Lokman Birlik'in cenazesi otopsinin ardından bugün Şırnak Devlet Hastanesi'nden alınarak, uzun araç konvoyu ile Dicle Mahallesi Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Hacı Lokman Birlik'in cenazesi, düzenlenen törenle Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. HDP Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik, Faysal Sarıyıldız, Aycan İrmez ve belediye başkanlarının katıldığı törende aile adına konuşan milletvekili Leyla Birlik'in eşi Mehmet Birlik, 'Bedel ödemekten kaçınmayacağız. Saldırıların boyutu ne olursa olsun asla boyun eğmeyeceğiz' dedi."

İşte ikilik.

İşte düşmanlığın en canlı örneği...

Peki, bu milletvekili nasıl Türkiye milletvekili olacak ve HDP bu kafayla nasıl Türkiye partisi olacak?

Olmayacak...

Olmayacak çünkü böyle bir amacı yok. Seçim süresince PKK ile arasına sınır koyduğunu belirten açıklamalar yapması göstermelik. Bütün bunlar  anayasal sınırların yok sayılması değil mi?

 

Yazarın Diğer Yazıları