HDP ve CHP'den PKK kanallarının kapatılmasına tepki

HDP ve CHP'den PKK kanallarının kapatılmasına tepki
PKK’nın kanallarının kapatılmasına CHP ve HDP’den tepki geldi.

CHP ve HDP, OHAL kapsamında çıkarılan 668 sayılı KHK ile PKK propagandasının yapıldığı kanalların yayınının durdurulmasına tepki gösterdi.

"BU KORSAN BİR KAPATMADIR"

PKK'nın yayın organlarının kapatılmasıyla ilgili bir açıklama yapan HDP Basın ve Yayından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, "Azadi TV, Denge TV, Hayatın Sesi TV, Jiyan TV, TV 10, Van TV, Zarok TV, Ses Radyo, Dünya Radyo, Yön Radyo gibi Kürtlerin, Alevilerin ve demokratların televizyon ve radyo kanalları bir Başbakanlık Kararnamesi ile Türksat uydusundan atılarak karartıldı. Bu yetmezmiş gibi, bu kurumların sermaye ve mal varlıklarına da el konuldu. Bu, tam anlamıyla bir yok etme girişimidir" dedi.

"AYDINLANMA IŞIĞININ SÖNDÜRÜLMESİDİR"

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da PKK'nın kanallarının kapatılmasıyla ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. Sarıhan, "Hayat TV ve bir kısım kanalların karartılması, aydınlanma ışığının söndürülmesidir. Geçmiş yıllarda benzer işlemler hakkında AİHM'nin Aksoy, Polat, Gerger, Erdoğan-İnce kararları unutulmamalıdır. Bu kararlarda ifade özgürlüğü ihlali saptanmış ve basının iktidarı eleştirme hakkının demokrasinin temel unsurlarından olduğu ifade edilmiştir" dedi.