HDP'den HÜDA-PAR'a ittifak cevabı

HDP'den HÜDA-PAR'a ittifak cevabı
HDP Siirt Milletvekili Yıldırım, “HDP ve HÜDA-PAR, Kürt halkının yararına birbirinin kapısını çalmalıdır” dedi.

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, “Siyasette sıcak gündemin seçim ittifakı olduğu bugünlerde HDP ve HÜDA-PAR tavanlarının trollerin ne diyeceklerine değil, akl-ı selim tabanlarının arzularına bakarak birbirlerinin kapısını çalmalarında ve Kürt halkının yararına olan hususları önceleyerek ortaklaşmalarında büyük yarar vardır" diyerek, HÜDA-PAR'ın ittifak mesajına yeşil ışık yaktı.

Gazete Duvar'dan  Nergis Demirkaya'nın sorularını yanıtlayan Yıldırım, AKP’nin MHP ile ittifakının ardından diğer partilerin de  seçim ittifakı arayışına gireceklerini belirtti.  Bu çerçevede HÜDA-PAR’a dikkat çeken Yıldırım, şunları söyledi:

“HÜDA-PAR, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Kürtlerin çoğunlukta olduğu illerde belirli toplumsal karşılığı olan bir partidir. 1 Kasım seçimlerinde 63 bin oy alan bu parti henüz AKP-MHP ittifakına ‘evet’ dememiştir. HDP’yi bazı bileşenlerle ittifakı nedeniyle dindar Kürt tabanına bunun gerekçelerini izah edemeyeceği yönünde eleştiren HÜDA-PAR’ın, AKP-MHP ittifakına ‘evet’ demesi durumunda bunun gerekçelerini de Kürt haklarını savunan kendi Kürt dindar tabanına izah etmesi o kadar kolay olmayacaktır. Sanırım Saadet Partisi’nin lideri Sayın Temel Karamollaoğlu’nun gördüğü gerçeği HÜDA-PAR lideri Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu da görüyor ve bu ittifakın Kürt halkının hayrına hiçbir unsur taşımadığını seziyordur.”

İlgili Haberler