HDP’den isyana davet!

HDP’den isyana davet!
36 kişinin ölümünden ders çıkarmayan HDP ikinci kez “sokaklara çıkın” çağrısı yaptı

AçIklamada, “Direnişin başından beri Ayn el-Arap’a desteğini sunan tüm halklarımızı, 1 Kasım’da bir kez daha sokağa çıkarak eyleme çağırıyoruz” ifadesi kullanıldı. Çağrıya, HDP’nin yanı sıra DBP, HDK ve DTK’nın da destek verdiği bildirildi.

HDP, Kobani için 1 Kasım’da düzenlenecek küresel eyleme destek çağrısı yaptı. Partiden yapılan açıklamada, dünya genelinde aralarında Nobel Barış Ödülü sahiplerinin de bulunduğu çok sayıda aydının Ayn el-Arap için eylem çağrısı yaptığı belirtildi. “Ayn el-Arap halkının direnişi bu eylemle bütün dünya tarafından selamlanarak desteklenecek” denilen açıklamada, bu eyleme Türkiye’den de destek verilmesi istendi.

Yakıp yıkmışlardı
Açıklamada, “direnişin başından beri Ayn el-Arap’a  desteğini sunan halklarımızı, 1 Kasım’da bir kez daha sokağa çıkarak küresel eyleme güç vermeye çağırıyoruz” ifadesini kullanıldı. Çağrıya, HDP’nin yanı sıra DBP, HDK ve DTK’nın da destek verdiği bildirildi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 6-7 Ekim olayranıdan önce de Ayn el-Arap’ı bahane ederek sokağa çıkın çağrısı yaparak isyan başlatmıştı. İstanbul başta olmak üzere çıkan terör olaylarında da iki polisimiz şehit olmuş, 36 vatandaş hayatını kaybetmiş ve 4 PKK’lı da öldürülmüştü. İsyan çağrısını fırsat bilen terör yanlıları, Doğu ve Güney Doğu illerinde okul, kaymakamlık, belediye gibi çeşitli resmi binaları ile banka, market gibi yerleri yakmıştı. Yine aynı şekilde ambulanslar, itfaiye, cenaze ve polis araçları ateşe verilmişti. Can kayıpları haricinde Türkiye genelinde terör örgütü yandaşlarının vermiş olduğu zarar milyon liralarla ifade edilmişti. Hayatlarını kaybeden 40 kişinin illere göre dağılımı şöyle: Diyarbakır 12, Mardin 6, Siirt 5, Muş 1, Van 2, Batman 1, Adana 1, İstanbul 2, Gaziantep 4, Bingöl 2, Bingöl 4. Önceki gün de PKK’nın bir diğer kolu olan KCK’nın sözde yetkilileri inleri olan Kandil Dağı’ndan yaptıkları çağrıda yandaşlarına bulundukları yerleri mahalle bazında ele geçirme emri vermişti