HDP’den Kadir Topbaş’a tam destek!

HDP’den Kadir Topbaş’a tam destek!
HDP Milletvekili Garo Paylan, katıldığı televizyon programında AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın özerklik açıklamalarına tam destek verdi. Paylan, “Özerklik sadece İstanbul ile sınırlı kalmasın” dedi.

KRT'de Çağlar Cilara'nın "Haber Merkezi" programına konuk olan HDP Milletvekili Garo Paylan, İBB Başkanı Topbaş'ın, 'İstanbul özerk olsun' açıklamasına, 'altına imzamı atarım' sözleriyle destek verdi.

'İSTANBUL ÖZERK OLSUN' DİYEN TOPBAŞ'A DESTEK!

Topbaş’ın “özerklik” açıklamalarına destek veren HDP’li Paylan şunları söyledi: "Biz yerel demokrasiyi savunuyoruz. Yerelin haklarının büyümesini savunuyoruz. Geçenlerde İBB Başkanı Kadir Topbaş çok önemli bir şey söyledi. ‘İstanbul özerk olsun’ dedi. Bakın buradaki gökdelenlere, inşaatlara, şu sahil boyu yapılan binalara. Hiçbirinde Kadir Topbaş'ın imzası yok. Hepsi Ankara'dan bitiriliyor ve İBB Başkanına hesap soruluyor niye buna izin verdin diye. Diyor ki, benim haberim bile olmadı bu ruhsatlardan. Ben bu şehirde seçilmişsem, ben karar vereyim, halk bana hesap sorsun diyor. Biz de aynı şeyi istiyoruz. Her yerel kendini yönetsin, ama tabi ki merkezde bir yönetim olsun, koordinasyonu sağlasın Yerelde hangi kimlikler varsa onlara saygı duyan, onların eğitim, sağlık ve kültürel politikalarına saygı duyan yerel yönetimler güçlensin, merkezi yönetim de bunu koordine etsin. Biz bunu deyince cezaevine atılıyoruz. Kadir Topbaş bunu önerince ne var Kadir Topbaş demiş oluyor. Kadir Topbaş'ın ‘İstanbul özerk olsun’ açıklamasının altına imzamı atarım. Sadece İstanbul değil, Edirne'de olsun, Trabzon'da olsun, Diyarbakır'da olsun, İzmir'de olsun, Antalya'da olsun. Biz diyelim ki Kadir Topbaş'a, sen niye bu doğayı katleden projeye evet dedin. Talepler yerelde karşılansın. Merkez de ülkenin savunma meselesini, dış politika meselesini merkezdeki parlamento yönetsin."

İlgili Haberler