HDP’den Nevruz açıklaması

HDP’den Nevruz açıklaması
PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İstanbul’daki Nevruz kutlamalarını Bakırköy Pazar Alanı’nda gerçekleştirmek üzere İstanbul Valiliği’ne resmi başvuruda bulunduklarını açıkladı.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ve İstanbul Nevruz Miting Tertip Komitesi üyeleri, 20 Mart Pazar günü Bakırköy Pazar Alanı’nda yapmayı planladıkları Nevruz kutlamasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ DA KATILACAK

İstanbul Valiliği’ne gerekli başvuruları 10 gün önce yaptıklarını belirten Komite Başkanı Suat Çorlu, "Geçtiğimiz hafta içinde etkinliğimiz ile ilgili bütün dosya tamamlanarak valiliğe iletilmiş oldu. Şuan sadece hem valilikle hem de alanla ilgili yapacağımız güvenlik toplantıları ve hazırlıklar için beklemek durumundayız. Yapılması gereken bütün yasal başvurular tamamlanmış durumda. Hem valilikle hem de emniyetle yaptığımız görüşmelerde, şu an için herhangi bir pürüzün ve sıkıntının olmadığına dair bize bilgilendirmelerde bulundular. İstanbul Nevruzumuza HDP Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ ve Demokratik Bölgeler Partisi Eş BaşkanıKamuran Yüksek konuşmacı olarak katılacak" dedi.