HDP'li Ahmet Türk ve Önder, İYİ Parti'yi hedef aldı!

HDP'li Ahmet Türk ve Önder, İYİ Parti'yi hedef aldı!
Cumhur ittifakı hakkında herhangi bir yorumda bulunmayan HDP sözcülerinin, Meral Akşener ve Millet İttifakı'nı hedef alması dikkat çekiyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti parlamento seçimlerine 4 parti ittifakıyla gitme kararı alırken, 'Cumhur ittifakı'na suskun kalan HDP'den İYİ Parti'yi hedef alan açıklamalar geldi.

Eski HDP Mardin Milletvekili ve kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle’nin konuğu olarak, HDP’nin ittifak dışında tutulmasını değerlendirdi.

Türkiye'nin demokratik sürece evrilebilmesi için demokratik bir bloğun oluşturulup mücadele yürütmesi gerektiğini söyleyen Türk, "Türkiye’de demokrasi için, barış için büyük bedel ödeyen, mücadele eden bir HDP var. Şimdi demokrasi bloku diyenler HDP’yi dışladığı zaman nasıl demokrasi bloku olur?” diye sordu. 

Türk, “HDP’yi yalnızlaştırdığınız zaman HDP üzerine baskılar geldiği zaman ‘demokrasiyi biz oluşturacağız’ diyenler de kaybeder. Niyetiniz gerçekten demokratik bir Türkiye ise, niyetiniz gerçekten demokratik bir geleceği inşa etmekse Kürtleri, HDP’yi dışlayarak bunu başaramazsınız” değerlendirmesinde bulundu. 

"HDP'Yİ DIŞLAYARAK DEMOKRASİ BLOĞU OLUŞTURAMAZSIN"

HDP’nin baraj altında kalması halinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki bütün milletvekili koltuklarının AKP’ye geçeceğini belirten Türk, bunu ittifak yapan partilerin de bildiğini söyledi. Meselelerinin baraj olmadığını söyleyen Türk,  "Siz buraya demokrasi bloğu diyorsanız HDP’yi dışlayarak demokrasi bloğu oluşturamazsın” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalınması halinde, HDP’nin dışlanması nedeniyle HDP seçmeninin tepki göstereceğini belirten Türk, “Siz HDP’yi dışlarsanız Kürtler de buna tepki gösterecek, 'Bizi bu bloğun içinde görmek istemeyenleri niye ikinci turda destekleyelim' diyecek. Öfkeliyim” dedi.

HDP'Lİ ÖNDER DE İYİ PARTİ'Yİ HEDEF ALDI

CHP-İyi Parti-Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında kurulan 4'lü ittifakı değerlendiren HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP'nin İYİ Parti'ye umut bağlayarak hata yaptığını öne sürdü. Önder, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalması durumunda "başkan yardımcılığı" için AKP ile anlaşacağını iddia etti.

İlgili Haberler