HDP’li Bakan’a Azerbaycan’dan tepki!

HDP’li Bakan’a Azerbaycan’dan tepki!
AKP kabinesinde, AB Bakanı olarak görevlendirilen HDP Milletvekili Ali Haydar Konca’nın, bir gazetecinin sözde Ermeni soykırımı hakkındaki sorusunu cevaplandırırken “Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes kabul ediyor” demesi Türk Dünyası’nda yankı buldu

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva, “Dünyada Ermeni yalanlarına karşı verdiğimiz mücadele, darbe aldı” dedi. Paşayeva  “Konca’nın bizim yerimize söz hakkı yok! Dünyanını gözü önünde işlenmiş Hocalı Soykırımı hakkında ne düşünüyor” diye sordu.

 

HDP’li Bakan’a Azerbaycan’dan tepki!

AKP’nin 1 Kasım seçimleri için kurduğu geçici hükümette AB Bakanı olarak görev alan HDP Milletvekili Ali Haydar Konca’nın, sözde Ermeni soykırımı hakkında yaptığı “Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes kabul ediyor” şeklindeki açıklaması Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva tarafından çok sert sözlerle eleştirildi. Paşayeva, Azerbaycan basınına yaptığı açıklamada, söylenecek bir sözün kalmadığını ifade ederek, “Çok üzüldüm. Türk kökenli akademisyen, aydın, STK’lar ve medyanın, dünyada Ermeni yalanları ve diaspora örgütlerine karşı verdiği mücadele, Türkiye’nin bakanı adı altında HDP’li Ali Haydar Konca’nın açıklamasıyla darbe altına almıştır” dedi.

AB’ye koz verdi

Paşayeva, “Konca’ya sormak gerekir. ‘Herkes’ dediğinde kimi kastediyorsun? Çünkü Türkiye’nin kabul etmediği sözde soykırım hakkında ‘Herkes kabul ediyor’ ifadesi çok ağır bir suçlamadır. Biz kabul etmiyoruz ve Konca’nın bizim yerimize söz hakkı yok. Türkiye ve Azerbaycan tarihçileri, aydınları böyle bir soykırım ve katliamın olmadığı konusunda tarihi gerçekleri dünyaya ulaştırmak için çalışıyor. Avrupa Birliği Bakanı ise bunu kabul ettiğini bildiriyor. Sözde Ermeni soykırımı konusunda önyargılı ve haksız açıklamalar yapan, suçlamalarda bulunan Avrupa Birliği’ne bundan daha güzel fırsat verilemezdi. Böyle bir kozu eline geçiren Avrupa Birliği, şimdi ‘İşte görün, bizim dediklerimizi Türkiye’nin atadığı Avrupa Birliği Bakanı da doğruluyor’ diyecek. Türkiye’deki insanımız bu tür açıklamalar ve onları verenlerin gerçek amaç ve hedeflerini görmelidir bence. Gazeteciler, Konca’ya Ermenistan’ın işlediği Hocalı Soykırımı hakkında neden konuşmadığını, tüm dünyanın gözleri önünde yapılmış bu katliamı kabul edip etmediğini, Dağlık Karabağ sorunuyla ilgili görüşlerini de sorsa iyi olur. Cevaplarını çok merak ediyoruz” diye konuştu.