HDP'li Tan, "Erdoğan'ı Kürtler kurtardı, MHP değil"

HDP'li Tan, "Erdoğan'ı Kürtler kurtardı, MHP değil"
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, katıldığı bir canlı yayında "Tayyip Erdoğan'ın MHP'yle kurduğu ittifak çöktü. Ve yine enteresan bir durumdur ki sayın Tayyip Erdoğan'ı Kürtler kurtardı" dedi.

OdaTV'nin haberine göre, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Flash Tv'de yayınlanan Referandum Özel programına canlı yayında bağlanarak 16 Nisan referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni bir süreç inşa edilmezse iktidarın oy erimesinin devam edeceğini iddia eden Tan, "Tayyip Erdoğan'ın MHP'yle kurduğu ittifak çöktü. Ve yine enteresan bir durumdur ki sayın Tayyip Erdoğan'ı Kürtler kurtardı. Ve Tayyip Bey'in yeniden bir değerlendirme yapması lazım ve Kürtlere olan bu vefa borcunu da ödemesi lazım." dedi.

Tan, kendisine yöneltilen "HDP Eşbaşkanları ve Milletvekilleri tutuklu olmasaydı bu sonuç değişir miydi?" sourunu ise "Değişirdi tabii. 500 600 bin oy yer değiştirdiği vakit bu tablo değişiyor. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğu vakit, Tayyip Bey'in MHP'yle bir ittifak değil, yine HDP'yle Kürtlerle, liberallerle, Türkiye'deki sosyal demokratlarla demokratk bir Türkiye yönünde adım atması lazım." ifadeleriyle yanıtladı.

İlgili Haberler