HDP'li vekil terörist cezanesinde

HDP'li vekil terörist cezanesinde
HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen "Civan" kod adlı PKK'lı terörist Selman Tiryaki'nin cenazesine katıldı.

PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cenazesi, ailesi ile DNA eşleşmesi yapıldıktan sonra Diyarbakır'a getirildi. Tiryaki, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında defnedildi.

Teröristin cenazesine HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan da katıldı.

Cenaze sırasında teröristin fotoğrafı taşındı, tabutun üstüne PKK paçavraları örtüldü.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenazede, terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

- Terör örgütünün sözde "Karadeniz açılım grubu"ndaydı 

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde, 31 Temmuz'da 3 askerin şehit edilmesi olayına karışan teröristlerden "Civan" kod adlı Selman Tiryaki ve "Şiyan" kod adlı Hamdullah Zengin'in Erzincan'ın Kemah ilçesinde, 20 Ekim'de Karasu Nehri'nden karşıya geçmek isterken bölgede arama tarama faaliyeti yapan jandarma ekiplerince termal kamera ile fark edilmiş, jandarmanın "dur" ihtarına ateşle karşılık verince sıcak takibe alınan teröristler çıkan çatışmada etkisiz hale getirilmiş, çantalarında el yapımı patlayıcı ile çeşitli çizimler bulunmuştu.

Terör örgütü PKK'nın sözde "Karadeniz açılım grubu" mensubu Tiryaki'nin bir süre önce Ordu-Mesudiye ile Sivas sınırında güvenlik güçlerince düzenlenen ve 6 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona konu terörist grup arasında olduğu anlaşılmıştı.

Söz konusu operasyon sırasında kaçarak sağ kurtulan terörist Tiryaki ve Zengin'in daha sonra Erzincan'a geldiği ve buradan Tunceli'ye geçmeye çalıştığı saptanmıştı.

Tiryaki'nin, İçişleri Bakanlığının yayımladığı "Aranan Teröristler" listesinin "gri" bölümünde yer aldığı bildirilmişti.