HDP'li vekiller Bozdağ ile bir araya geldi

HDP'li vekiller Bozdağ ile bir araya geldi
HDP'li Buldan ve Önder, Adalet Bakanı Bozdağ ile bir araya geldi. Görüşmede hapishanelerdeki açlık grevlerini dile getiren HDP'li vekiller Bozdağ'ın durumla ilgileneceğini iletti.

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ile  Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptıkları bir buçuk saat süren görüşmede 15 Şubat tarihinden itibaren 18 farklı cezaevinde 169 mahkumun açlık grevi yaptığını, gereğinin yapılmasını istediklerini aktardılar.

Buldan ve Önder’in yazılı açıklamasında "Bu görüşmemizde, açlık grevi eylemcilerinin insani, hukuki ve siyasi talepleri hakkında ayrıntılı bilgilendirme yaptık. Açlık grevleri ve başta Şakran Cezaevi olmak üzere, cezaevlerindeki yaygın hukuksuzluklar ve hak ihlalleriyle ilgili bilgi, tespit ve önerilerimizi de Sayın Bakan’a aktardık. Açlık grevlerinin artık yaşamsal tehlike sınırına geldiği gerçeğini göz önüne alarak, bir an önce nitelikli bir diyalog ve cezaevlerinde etkili bir denetim yapılmasının aciliyetini vurguladık.Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, bütün bu aktarımlarımızı not aldı. Cezaevlerindeki hak ihlalleri ve kötü muamele uygulanması konusunda hiçbir toleranslarının olmadığını ve olmayacağını belirterek, dile getirdiğimiz hususları da süratle araştıracağını ve yasalara aykırı bir durumun tespit edilmesi halinde gereğinin yapılacağını belirtti." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler