HDP’liler özerklik histerisine tutuldu

HDP’liler özerklik histerisine tutuldu
Sabahat Tuncel’in, “Kürdistan’ı dilimizle, yöneteceğiz” açıklamasına Muş Milletvekili Çelik’ten destek geldi: Özerk Kürdistan’a ulaşacağız

HDP’liler özerklik histerisine tutuldu

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Kürdistan hayalini protestocu otobüs şoförleri üzerinden dillendirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Silvan İlçesi’ne otobüs seferleri başlatmasını protesto etmek için şoförlerin belediyeye yaptığı saldırıyı kınayan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, “Bu saldırı bilerek, istenerek bilinçli tertiplenmiştir. Kürt özgürlük hareketine karşı, Kürt halk iradesine karşı, büyükşehir şahsında, belediyelerimize, halkın öz yönetim organlarına karşı bir tezgahtır, oyundur. O oyunu biliyoruz. Açığa çıkarıp, özgür özerk Kürdistan’a ulaşacağız, ulaşmanın mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

Teröristleri övdü!
Çelik, saldırıyı insanlık dışı ve faşizan olarak nitelendirip, şunları söyledi: “Kürt özgürlük hareketi askeri noktada bitiremeyen, Kürt özgürlük hareketini alt edemeyen Kürt siyasi hareketini idaresizleştirip teslim alamayanların çirkin oyunları devam ediyor. Üç aydır Büyükşehir Belediyemizin önünde güya çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla oturtulmak istenen ailelerden başlayan bir hiledir devam ediyor. Onlar da, Allah da, kul da biliyor, dost da, düşman da biliyor ki PKK’nın değil çocuk genç kaçırmaya ihtiyacı yok. 2 binli yıllardan bu yana PKK meşru savunmada kalıp, demokratik siyaset üzerinden Kürt sorunun barışçıl çözümüne fırsat vermenin en önemli aktörüdür. Onun yeni gerillaya, yeni militana ihtiyacı yok. Ama militarist, Kemalist sistemden umudunu kesen her Kürt gibi çocuğumuz kardeşimiz, yoldaşımız umudu dağlarda arıyorsa, dağlara düğüne gider gibi sevdasına koşuyorsa, düşünmesi gereken Başbakandır, devlettir.” 

Öz yönetim! 
Milletvekili Çelik, hükümete, hükümet üzerinden valiliğe de bir çift sözü olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Bu saldırı bilerek, istenerek bilinçli tertiplenmiştir. Kürt özgürlük hareketine karşı, Kürt halk iradesine karşı, Büyükşehir şahsında, belediyelerimize, halkın öz yönetim organlarına karşı bir tezgahtır, oyundur. O oyunu biliyoruz. Açığa çıkarıp, özgür özerk Kürdistan’a ulaşacağız, ulaşmanın mücadelesini sürdüreceğiz. Orta Doğu’da Kürt özgürlük hareketinin demokratik özerk yönetimlerin gündeme geleceği bir süreci yaşıyoruz. Kendimizi de yöneteceğimiz iddiasıyla öz yönetimle özgür kimliğe şiarıyla mücadeleye devam edeceğiz.”