Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enes İSLAMOĞULLARI

Enes İSLAMOĞULLARI

HDP’nin musluğundan ancak kan akar..

Bir ân seçim akşamına dönelim.. HDP’nin eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın 7 Haziran Gecesi yaptığı açıklamayı hatırlayalım;

“Bu seçimde özgürlükten, demokrasiden, barıştan yana olanlar kazanmış, baskı otoriterlik, kibirli duruştan yana olanlar ve kendini Türkiye’nin tek sahibi olarak görenler yenilmiştir. Kazananlar Türkiye’nin özgür yarınlarına inananların olmuştur. Bu seçim Türklerin, Kürtlerin, Ermenilerin, Arapların, Alevilerin, Sunnilerin, Hıristiyanların, bütün ötekileştirilmişlerin ortak zaferidir. Bu zafer solun ortak zaferidir. Bu zafer ülkede demokratik sivil anayasa  isteyenlerin, 12 Eylül Darbe Anayasası’na karşı duranların ortak zaferidir. Kürt sorununda barışçı çözümden yana olanların zaferidir. Ve en çok da bu ülkenin kadınlarının ortak zaferidir. Bizler seçim kampanyası boyunca meydanlarda alanlarda ne söylediysek arkasındayız. Ne söz verdiysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. HDP Türkiye’dir, Türkiye HDP’dir.”

Ve bu konuşmanın üzerinden 1 ay geçmesinin ardından son bir ayda olanları;

“AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, son 31 gündeki (7 Temmuz-6 Ağustos) terör saldırılarında, aralarında Muş’un Malazgirt ilçesi Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın da bulunduğu 22 güvenlik görevlisi (asker, polis ya da korucu) şehit oldu, 7 vatandaş hayatını kaybetti, 89 kişi yaralandı.”

Ve soralım HDP eş genel başkanına, onun şahsında bütün HDP’lilere, onların şahsında HDP’ye oy verenlere, onların şahsında hâlâ bu ülkenin insanlarını öldürenlere..

Son bir ayda öldürenler özgürlükten, demokrasiden, barıştan yana olanlar; öldürülenler ise baskıdan, otoriterlikten, kibirli duruştan yana olanlar mıdır?

Türkiye’nin özgür yarınlarına inananlar mı öldürmüştür bu ülkenin evlâtlarını?

Ölen her vatan evlâdının ardından Türkler, Kürtler, Ermeniler, Araplar, Aleviler, Sünniler, Hıristiyanlar bir araya gelip zafer nârâları mı atmaktadır?

Anneleri evlâtsız, evlâtları babasız bırakan Türk solu mudur, demokratik sivil anayasa isteyenler midir, Darbe Anayasası’na karşı duranlar mıdır, yoksa Kürt sorununda barışçı çözümden yana olanlar mıdır?

Bu ülkenin kadınları mı ağlatmıştır bu ülkenin ağlamayan analarını?

Uzantısı olduğu terör örgütü, sadece bölgede görev yapan vatan evlâtlarının yakınlarını uykularından etmeyip, şehirlerde yaşayan insanların hayatlarını da tehdit ettiği için mi bir Türkiye partisi olmuştur HDP?

Batman mitinginde “Barajı aşarsak bizler bulutuz, güneşiz, yağmuruz, barajı aşamazsak benim meskenim dağlardır dağlar” pankartı açan HDP midir Türkiye, yoksa seçimden sonra şehirlerinde her gün insan öldürülen Türkiye HDP midir oy verenlerin şahsında?

Yazarın Diğer Yazıları