HDP'nin üst yönetimi Nakşibendi taziyesinde!

HDP'nin üst yönetimi Nakşibendi taziyesinde!
HDP üst yönetimi geçtiğimiz günlerde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Nakşibendi 'şeyhi' Abdülkerim Çevik için Bitlis'te açılan taziye evine gitti. Ziyaretin ardından HDP'den yapılan açıklamada, Çevik için 'din alimi' ifadesi kullanılması dikkat çekti.

Bitlis Güroymak'ta uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Nakşibendi 'şeyhi' Abdülkerim Çevik'in taziyesine HDP yönetimi tam kadro katıldı.

Heyette HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli ve Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Hüda Kaya, Nimetullah Erdoğmuş, Gülistan Koçyiğit, Mensur Işık, Şevin Coşkun, Murat Sarısaç’tan yer alırken, HDP'den ziyarete ilişkin yapılan paylaşımda, Çevik için 'din alimi' ifadesinin kullanıldığı görüldü.

AKP'LİLER DE KATILMIŞTI

Öte yandan Çevik'in taziyesine başta İçişleri  Bakanı Süleyman soylu olmak üzere çok sayıda AKP'li isim de katıldı. Soylu’nun ziyaretine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Muş Valisi İlker Gündüzöz, AKP Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Cemal Taşar, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, AKP teşkilatı mensupları da eşlik etmişti.