Hediye tablet Meclisi karıştırdı

Hediye tablet Meclisi karıştırdı
CHP ve MHP milletvekilleri, DHMİ Genel Müdürlüğünce kendilerine hediye edilen tablet bilgisayarları 'rüşvet' diye iade etti. KİT Komisyonda milletvekilleri arasında etik tartışması yaşandı.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonundaki CHP ve MHP milletvekilleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce kendilerine hediye edilen tablet bilgisayarları iade etti. TBMM KİT Komisyonu, DHMİ Genel Müdürlüğünün 2013- 2014 yılı hesap ve işlemlerini görüşmek üzere toplandı. Komisyon Başkanı Uğur Aydemir, DHMİ Genel Müdürlüğünce komisyon üyelerine gönderilen hediyelere ilişkin  basında çıkan haberlerlere tepki gösterdi. 

Aydemir, "Hiçbir milletvekili bu tür hediyeleri, rüşveti kabul etmez. Bir iPad'e fikrimizi mi değiştireceğiz, bir iPad'e denetimi bırakacaksak, biz milletvekilliğini bırakalım. Bir bardak suda vekilleri paspas yapmayın, basının önüne atmayın. Vekiller olarak biz birbirimize
sahip çıkacağız. Rüşvet şeklinde haber yapan basın yayın kuruluşlarını kınıyorum. Bu terbiyesizliktir" değerlendirmelerinde bulundu.

CHP'Lİ 8 VEKİL İADE ETTİ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da "CHP'nin 8 milletvekili adına bu hediyeleri iade ediyoruz. Böyle hediyelerle denetimi eksik yapacağımızı ya da görmezden geleceğimizi mi düşündünüz?" ifadelerini kullandı.
AK Parti milletvekillerinin "Şov yapıyorsunuz" şeklindeki eleştirileri üzerine, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "1500 lira civarında bir bilgisayarı almak etik mi? Bunu kabul etmiyoruz, reddediyoruz, geri veriyoruz. Bu rezilliklerin bir daha yaşanmaması için basına ihtiyaç var. Sizlerin de iade etmesini bekliyorum" diye konuştu.

"SAVUNACAK YANI YOK"

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak da "İade etme konusunda biz de aynı fikirdeyiz ama bu yöntem doğru değil. Bu şovdur." değerlendirmelerinde bulundu. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ise, şunları söyledi: "28 yıl denetim elemanlığı yaptım ama böyle bir şey görmedim. Bu etik değil. Burada genel müdürün savunulacak yanı yok. İade ediyorum"

"BEN DÜN İADE ETTİM"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, "Bunu doğru bulmuyoruz. Genel Müdürün acemiliği, basiretsizliği veya iletişim kazası. Açmadan iade edilmesi talimatını verdim dün. Siz şimdi veriyorsunuz. Önümüzde yılbaşı var. Hiçbir kamu kuruluşu ya da kitlerden böyle hediye gelmesini doğru bulmuyoruz. Biz aynı edeple, aynı usulde iadesi yolunu seçtik" diye konuştu.

OCAK: ÜZGÜNÜM

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak da kendini savundu . Ocak,  bu konudaki üzüntüsünü ifade ederek, "Hiçbir zaman algılandığı şekilde bir amacımız olamaz. Burada muradımız şuydu, sunum ve soru cevapları bunlara yükleyelim, sayın milletvekilleri istedikleri zaman bunlara ulaşsınlar. Bunlar da size hatıra olarak kalsın istedik."
Ocak'ın konuşması üzerine Sertel, "Maillerimizi alsaydınız, bilgisayarlarımız var. Daha kolay olurdu. 600 liralık hatıra olmaz." karşılığını verdi.