Fikret Orman’dan da hesap soracağız

Fikret Orman’dan da hesap soracağız
Fikret Orman’dan da hesap soracağız

Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı, projelerini açıkladı. Dün basın karşısına çıkan Adalı, başkana ağır eleştirilerde bulundu. O

Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı, projelerini açıkladı. Dün basın karşısına çıkan Adalı, başkana ağır eleştirilerde bulundu. Orman’ın Yıldırım Demirören’e verdiği zararın faturasını ödetmeyi unuttuğu vurgulayan Adalı, “Hesap sormayanlardan biz hesap soracağız” dedi

 

Beşiktaş Kulübü’nün 16 Haziran Pazar günü yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısında başkan adaylığını açıklayan Serdal Adalı, düzenlediği basın toplantısında hedeflerini anlattı, başkan Fikret Orman’a karşı sert eleştirilerde bulundu. Göreve geldiği takdirde ikinci başkanlık koltuğuna oturtacağı Murat Aksu ile basının karşısına çıkan Adalı,  “İçinden geçilen zor dönemin farkındayız. Ama gün Beşiktaş’ın güçlü bir duruşa ve başkana ihtiyacı olduğu gündür. Doylayısıyla hedefimiz Beşiktaşımızı yeniden güçlendirmek, sportif başarılara koşan, branş kapatan değil, amatör ve profesyonel her branşta şampiyonluk hedefleyen bir spor kulübü haline getirmektir. Başkan Fikret Orman birçok konuda maalesef doğruları söylemiyor. Feda süreci bir Beşiktaşlı olarak beni çok üzdü. Sayın Orman Yıldırım Demirören’den hesap soracağını söylemişti. Biz hesap sormayanlardan da hesap soracağız” dedi.

 


Zirveye oynamalıdır

 


Adalı şözlerine şöyle devam etti:  “Beşiktaş, dünya futbolunun en değerli markaları arasında gösteriliyor. Beşiktaş Kulübü bırakın Türkiye’de, dünya futbol kulüpleri arasında zirveye oynamalıdır. Oluşturacağımız yönetim kurulu ve profesyonel kadrolar Beşiktaşımızın her alanda zirveye kanat çırpmasını sağlayacaktır. Ortaya koyacağımız profesyonel yönetim anlayışı gereği, yönetim kurulumuz her alana müdahil olmayacak, daha çok vizyon ve hedef belirleyip bunların takipçisi olacaktır. İnanıyoruz ki bu yaklaşım da kulübün başarısında önemli bir etken haline gelecektir. Beşiktaş yönetimi, yapacağı icraatlarla genel kurul üyelerine, taraftara olan borcunu misliyle ödeyecektir.  Şike davasında vicdanen rahatım. Futbol direktörlüğüne getirilen Önder Özen’i ise hiç tanımıyorum.”

 

İNCİLER

 

* Sayın Başkanımız geçen hafta TV’de camianın gözlerinin içine bakarak doğruları söylemeliydi. Gelen belli giden belli. “Beşiktaş’ın borcu 150 milyon TL azalmıştır” derse olmaz. “Kaynak sağladık” diyorlar nereden sağlandı bu kaynak?
* Bizim için sahada yüreğiyle oynayan her oyuncu yıldızdır. O gün de vardı bu sıkıntılar. Cebinden finanse eden bir başkanımız vardı. Stratejiyi başkanımız belirledi. Utanmasalar, “Tabata’yı da Adalı aldı” diyecekler. Alves’i aldığımı söylüyorlar. Bir bakın ben neredeymişim?
* Yıldız transferi yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın 17 Haziran sabahı Beşiktaşlı olan herkes başı dik yürüyecek. Bundan çok emin olsunlar. İlla ses getirecek transfer olacak.
* Her kurul sonrası “Adalı’ya şu kadar borç var” denmesinden sıkılıyorum. Mevcut yönetimin paralarını geri aldıklarını öğrendim. Kendi fedakarlık eden başkasından fedakarlık bekleyebilir.

 

At sahibine göre kişner

 

Başkan adayı Serdal Adalı, başkan seçildiği taktirde ikinci başkanlık koltuğuna oturacak olan eski yönetici Murat Aksu da önemli açıklamalarda bulundu. Aksu, şunları söyledi: “Ben 2010’da aday oldum. En önemli söylemim de hesap sormaktı. Herkes bunu bekliyordu çünkü. Bizim şu anki rakibimiz Fikret Orman’dır. Biz zaten güvensek kendisine aday olmazdık. Beşiktaş camiasındaki kırgınlıkları çözeceğiz. Biz “Hesap soracağız” diyenlerden hesap sorabiliriz. Demirören TFF Başkanı’dır. Orman’ın adaylık sürecinde destek olmaya çalıştık. ‘Bir telefon etmeniz yeterli’ dedik. Ama kulübü başkan yönetir. Ama at sahibine göre kişner. Yönetimin tamamının 14 ayda tutamayan başkan, tüm camiayı birleştirmekten uzak kalmıştır.”