Hemen harekete geçtiler

Hemen harekete geçtiler
Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı “yeni çözüm planı”na talepler gelmeye başladı. Diyarbakır’da Kürtçe, Zazaca ve Türkçe düzenlenen konferansta istekler sıralandı.

‘Sorun’ları dile getirdi

Tertip komitesi üyesi Sema İzol, bölge halkının barınmadan sağlığa, güvenlikten eğitime, serbest dolaşıma kadar birçok sorunla karşı karşıya kaldığını öne sürdü.

1-348.jpg

 

Hemen harekete geçtiler

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “yeni çözüm” planı çerçevesinde talepler sıralanmaya başlandı. Diyarbakır’da dün bir konferans düzenlendi. Kürtçe, Zazaca ve Türkçe düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Türkçe yapan tertip komitesi üyesi Sema İzol, bölge halkının barınmadan sağlığa, güvenlikten eğitime, serbest dolaşıma kadar birçok sorunla karşı karşıya kaldığını öne sürdü. Bu durumun daha fazla sürdürülemeyeceğini savunan İzol, bölgede yaşanan soruna acilen bir çözüm yolu bulunması gerektiğini kaydetti. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Sambur da, “Kürt sorunu, Kürtlerin dilinden, kültüründen, varlıklarından kaynaklanan bir sorun değildir. Daha çok Kürtlerin varlığını, kimliğini, dilini sorun eden dış aktörlerden kaynaklanan bir sorundur” dedi.

 

3-160.jpg