Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Henüz öfkelenmedim

Yeniçağ'ın okuyucuları hatırlar. Yıllar önce yazarımız İsrafil Kumbasar'ı "hareketin lideri" sloganı ile darp ettiklerinde çok öfkelenmiştim. "Şerefsiz!" başlıklı sert bir yazı kaleme almıştım. Arşivlerde duruyor. Halen o düşüncelerimin arkasındayım. Dün geceki Yeniçağ'a yapılan saldırıların kamera görüntülerini izlerken televizyonda sırtlanın belgeselini seyrediyorum sandım. Gelişleri-gidişleri, saldırıları-kaçışları ile mide bulandırıcı görüntüler... İnsani hiçbir yanı olmadığı gibi hayvanlara hakaret sayılacak hareketler. Yüzünü kar maskesi ile örten yaratık, yaptığı eylemin altına imza atamıyorsa müptezeldir... Müptezel!

İsrafil'i darp edenlerin yüzleri açıktı. Şerefsiz demiştim. Ama bir küçük düzeltme ihtiyacı hissediyorum. O şerefsiz, bu müptezellerin yanında çok şerefli kalır.

***

Gelelim meşhur yöntemlerine. Koskoca kaldırım taşını yerinden sökerek gazetenin idarehanesindeki masanın üzerine atmak ile ne mesaj verdi anlamadım. Camları kırıp, binanın önündeki araçları tahrip ederek kime hizmet ettiklerini aşağı yukarı tahmin ediyorum da 20 kiloluk kaldırım taşına akıl sır erdiremedim. Be hey Müptezel! O kaldırım taşı için senin cebinden dolaylı vergiler alınıyor. Bunu hiç düşünmedin mi Vandal!

Bir merakım daha var. Bu müptezeller ne içiyorlarsa akılları da tutuluyor. Hiç düşünce ve mantık yok. Bizim yitik kuşağın 80 öncesi acemi eylemlerinin bile bir raconu vardı. Sebebini ortaya koyduğu gibi sonucunu hesaplar ve katlanırdı. Bu müptezelleri oraya gönderen beyinsiz yaratıklar, orada muhtemel bir çatışma çıktığında görevini yerine getirmek için bekçi ateş etse ve biri vurulsa bunun hesabını nasıl verecekti? Orada ölen ya da yaralanan müptezel mahkemede nasıl ifade verecekti? Vazgeçtim uzatmayacağım...

Müptezellerden bir kaçının yüzleri açıktı. Bunların geliş gidişleri MOBESE kameralarına mutlaka yansımıştır. Hangi plakalı araçlarla gelip kaçtıkları da bellidir. Titiz bir araştırma ile faillere ulaşılınabilir. Memlekette OHAL yasaları mevcut. Polisin, savcının elinde fazlasıyla yetki var. O saatte orada bulunanların cep telefonlarına anında ulaşılarak şüphelilerin ele geçirilmesi işten bile değil. Dedim ya birileri meçhul kalmasını arzulamıyorsa!..

***

Yeniçağ gazetesi bu mesleğin yüz akıdır. Kuruluşundan bu yana yayın çizgisi ve duruşu ile meslek namusuna sahip olanların takdir ile izlediği yegane gazetedir. Sağolsunlar bu duyguyu hissedenler haberi anında verdi. Ancak yandaşlar ve havuzcular haber değerinde görmemiş, tek satır yok yine..

Zibilde açan papatyaya benzetiyorum bu alçak saldırıyı. Yeniçağ'ı okuyan okumayan milyonlar gazetemize sahip çıktı. İlk andan itibaren telefonlarımız susmuyor. Daha olayın sıcağında binaya gelerek her türlü desteğini ilan eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun tavrı unutulamaz. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizlerin gözaltına alındığındaki yürekli tavrı bir kez daha göstererek ilk açıklamayı yapan siyasetçi olarak yine tarihe geçti. Anında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan üstelik koltuk değnekleri ile beraberinde CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile ilk ziyarete gelenlerdendi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun mesajlarını da ilettiler. Meslektaşımız CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın dayanışmasını da unutamayız. Şu anda Türkiye'de en çok ihtiyaç hissedilen adaletin eski bakanı Hikmet Sami Türk de nöbete geldi Ankara büromuza. MHP'nin Balgat'taki sessizliği manidar. Henüz ihraç edemedikleri "adam gibi adam" Isparta milletvekili Nuri Okudan bizimle aynı safta olduğunu bir kez daha gösterdi. Geçmiş dönemlerde TBMM'de milletvekili görevi yapan Ali Uzunırmak, Turan Çirkin, Metin Ergun, Ökkeş Şendiler ve gazetemizin yazarı Prof. Dr. Özcan Yeniçeri yalnız bırakmadı bizleri. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'ı yazmazsam olmaz. Bir de canım ablam, koca yürekli bacım Odatv'nin yıldızı Müyesser Yıldız'ı... Telefon ve internet ile on binlerce mesaj var. Çoğunluk benim gözaltına alındıktan sonra "Kimsiniz ulan siz!!" başlıklı yazımı hatırlatıyor, öfke kontrolü için telkinde bulunuyorlar. Sağolsunlar... Henüz öfkelenmedim.

Yazarın Diğer Yazıları