Hep muhalefet, hep muhalefet!.. Nereye kadar?

Biraz da pozitif olmak lâzım ve iyi şeyleri de görmek lâzım!.. 'Yerli ve millî olmak' doğru yerden bakmayı gerektirir!.. Eğer doğru yerden bakıyor olursak doğruyu görebiliriz!.. Bu tamamen bakış açımızla ilgili!..

O örnekle açıklamaya çalışayım: Geçen Ramazan'da, üstelik Kadir gecesi, Kadıköy'de bir büroyu soyan hırsız, soygun esnasında çekmeceden çıkan Kur'an-ı Kerim'i görünce bir güzel öpüp alnına götürüyor, sonra da prensipli bir şekilde, dinle işini birbirine karıştırmadan hırsızlığa devam ediyor...

Güvenlik kameralarına yansıyan bu olay karşısında sevinmek de mümkün, üzülmek de... İşte bakış açısı burada önemli fark hâline geliyor... "Bizim imanlımız bile hırsız" deyip üzülebilir veya tamamen tersine "Maşallah, bizim hırsızımız bile imanlı" diyerek göğsünüzü kabartabilirsiniz!..

Bunun için 'baktığımız yer' çok önemli!..

***

Çok hoş bir yalandı ama jandarma yememişti maalesef: Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde iki aile arasında çıkan çatışmada 4 kişi ölmüş 9 kişi yaralanmıştı... Jandarma ekipleri suç aletlerini bulmak için evlere baskınlar düzenlemişti... Basılan evin birinde, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait 103 parça eser bulunmuştu... Aralarında çift başlı kartal, Osmanlı tuğralı altın para, heykelcik, bakır ve gümüş takı ile çok sayıda sikke vardı...

Tarihî eserlerle ilgili jandarmanın sorgusunda kadın şüphelinin cevabı da en az o eserler kadar tarihîydi: "Bana bunları düğünümde taktılar!.."

Şahsen iyimser taraftan baktığım için şöyle değerlendirmiştim: Romen Diyojen'in yoğun işleri dolayısıyla katılamadığı ama elçiyle beşi bir yerde gönderdiği, Kılıç Arslan'ın bizzat teşrif edip sikke taktığı, Orhan Gazi'nin gümüş ayna hediye ettiği kişi olabilmek elbette önemli!..

Bunu için 'baktığımız yer' çok önemli!.. Şahsıma öyle görünüyordu çünkü!..

***

İyi yerden bakın lütfen!.. Kamu alacaklarında neredeyse her işini Dolar'a bağlayan 'üst akıl sahipleri'ne sakın inanmayın, 'algı operasyonları'nı yutmayın!.. Bakınız BOTAŞ da alacağını, daha doğrusu 'fiyat ayarlamaları'nı Amerikan Doları'na bağladı... Oyunun ne kadar büyük olduğunu görün artık!..

Biz bu gâvur oyunlarını yemeyiz artık!.. Biz yastığın altından altınlarımızı çıkaralım, büyük oyunu görüp dövizimizi bozalım ama BOTAŞ bize Dolar'la gaz satsın!.. Elektrik santralleri de büyük oranda doğal gazla çalıştığına göre gelecek elektrik zamları da Dolar'a göre olsun!..

Muhtemelen BOTAŞ, ya doğrudan İsrail'e bağlı ya da Evangelistlere değil mi? Ama 'üst aklın bu numaraları'nı bize yutturamazlar!..

Osman Gazi Köprüsü'nün, üçüncü havaalanının yıllarca sürecek yükünün Dolar'a bağlanmış olması da, yerli ve millî siyasetçilerimizin marifetiyle değil, Lozan'daki gizli maddelerin dayatmasıyla olmuştur!..

Gördüğünüz gibi 'baktığımız yer' doğru olunca, tespitlerimiz de doğru oluyor!..

***

Allah'tan dış güçlerin komplosuna karşı 'gâvura karşı cihat ruhu' gerektirdiğini düşünen 'aydınlarımız' çıktı... Kimisi "Dolar'ı yakalım" dedi, kimisi "Yakmayalım bozduralım, ABD'ye daha sert tokat vurmuş oluruz" şeklinde akıl verdi... "Amerika'nın parası bizi niye ilgilendiriyor" diyenlerimiz, milletin gönlüne su serpti!..

100 Dolar bozup makbuzu getirene kahvaltı ısmarlayan Bingöllü işletmeci... Yine 100 Dolar bozup evrakı getirene yüzde 10 indirim yapan Yalovalı balıkçı... "Makbuzu getir, dürümü götür" kampanyasına imza atan Gaziantepli lokantacı... 300 Dolar bozdurana kahve takımı hediye eden Afyonlu züccaciyeci... Bozulmuş 250 Dolar karşılığında bedava tıraş eden Iğdırlı kuaför... 5 bin Dolar bozduran çiftlerin düğünlerinde bedava sahne alan ilahi grubu vs...

Top sizde artık!.. Hep doğru yerden bakın ve büyük oyunu görmeye devam edin!.. Osmanoğulları'ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde de müteahhit garantisi Dolar cinsinden!.. Onu da Ulu Hakan Abdülhamit'e bi zahmet şikayet edin!..

Yazarın Diğer Yazıları