Her 100 kişiden 5’i uyuşturucu bağımlısı

Her 100 kişiden 5’i uyuşturucu bağımlısı
BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin açıklamasına göre, dünya nüfusunun yüzde 5’i uyuşturucu kullanıyor. ABD’de eroin kullanımı son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

BM, dünya nüfusunun yüzde 5’inin uyuşturucu madde kullandığını, uyuşturucu bağımlılarının sayısının ise son birkaç yılda 2 milyon artarak 29 milyona ulaştığını açıkladı. BM Uyuşturucuve Suç Ofisi’nin 2016 Dünya Uyuşturucu  Raporu’na göre, yaşları 15 ila 65 arasında değişen yaklaşık 250 milyon kişi, yani dünya nüfusunun yüzde 5’i uyuşturucu kullanıyor. Bağımlıların sayısında hızlı bir artış görülüyor. Enjeksiyon yöntemi ile uyuşturucu madde alanların yüzde 14 ise HIV virüsü taşıyor.

16 yılda 5 kat artış

Rapora göre, ABD’de eroin kullanımı son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yaklaşık bir milyon kişinin eroin bağımlısı olduğu ABD’de, eroin nedeniyle ölenlerin sayısı ise 2000 yılından bu yana 5 kat arttı. Eroin kullanımı ve aşırı dozdan ölenlerin sayısında da Kuzey Amerika, Batı ve Orta Avrupa’da son iki yılda artış gözlemlendi. Uyuşturucu kullanımı nedeniyle dünya genelinde her yıl 200 binden fazla kişi hayatını kaybediyor,  ölümlerin çoğunaise eroin kullanımı neden oluyor.