Her gün iki Yeniçağ

Her gün iki Yeniçağ
Milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü çerçevesinde yayın hayatını sürdüren YENİÇAĞ, değerli okurlarının takdir ve desteğiyle tüm zorlukların ve önüne çıkarılan engellerin üstesinden gelerek bugünlere ulaştı.

HER GÜN 2 YENİÇAĞ

Ötekileştirici tutumlarla birlikte uygulanan ekonomik ambargolara kısıtlı imkanlarımızla karşı durduk, boyun eğmedik. Geleceğe ışık tutan yazılarıyla okurlarımıza güç veren yazarlarımız, küresel dayatmalara ve teslimiyete de güçlü kalemleriyle direniyorlar. Türkiye'nin, Türk Milleti'nin, Türk Dünyası'nın; YENİÇAĞ'a her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğu günlerden geçiyoruz. Bu nedenle, her gün 2 YENİÇAĞ alarak Türkiye'nin geleceği için verilen fikri mücadeleye destek olun. Gazetenizi tanıştıracağınız yeni dostlarınızla okur ailemizi genişleterek millî birliğimizin güçlenmesine katkıda bulunun.

Saygılarımızla.

YENİÇAĞ

***

Burhan AYERİ

Gazete denince, çocukluğum aklıma gelir. Babamın devletteki görevi nedeniyle epey memleket turu attık. Pek çok kentte yaşama imkanım oldu. Ulaşım için iki tercihimiz vardı; ya otobüs ya tren. İhtiyaç molalarında yöre meyveleri ilgimi çekerdi. Benim asıl ilgi alanım yollarda araçların peşinde koşan çocuklardı. Bir yandan da "gastee, gastee" bağırmaları... Annem bu seyahatlerin kazandırdığı tecrübe ile, yanına mutlaka bir kaç fazla gazete alırdı. Bekleşen küçükleri fark ettiği an bir tanesini muavinin eline tutuştururdu. Bir yandan da sıkıca tembihler; "Aman arkadan gelen araç varsa sakın atma. Ezilebilirler." Bazen, gazetenin birkaç parçaya ayrıldığını görürdük. Bu, kapma mücadelesinin doğal sonucuydu. Kimi zaman gazete yetmezdi. Annem hayıflanırdı; "Keşke daha fazla alsaydım".

...

Zaman bizim yaştakilere çok çabuk geçiyor. Dağıtım kamyonlarının 3-4 günde ulaştığı dönemden, ışık hızı yıllarına geldik. Amma ekonominin kartelleri artık basında da var. Bunun sonucu, medyanın hedefi değişti. Artık gazeteler ya "ihale almak" ya da "nemalanmak" için çıkar oldu. Amiyane tabirle "borazanlar çoğaldı". 2017'de bu "vuvuzelalar"ın -Güney Afrika'da yapılan futbol şampiyonasının sembolü borular- sayısı hayli fazlalaştı. İlanları da bunlar alıyor. Birilerinin tercihi de hep onlardan yana.

...

Siz ısrarla doğrulardan bahsediyorsunuz. Millî değerleri savunuyorsunuz, aldırmıyorlar. Vatan, millet, bayrak, din ve dil birliğinden yana içerikle çıkıyorsunuz daha fazla güçlük çekiyorsunuz. Koca holdingler milyar dolarlık bütçelerinden size bir tane ilan vermiyor. Neden? "Yanlı değilsiniz" de ondan. Çünkü, "Yanlışa yanlış diyorsunuz". Yahu bütün girdiler dövizle. O da uçtu. "Bunların hali ne olacak?" diye soran yok.

...

Geriye tek dayanak olarak sadık okurlarımız kalmakta. Onların durumu da ortada. Enflasyon almış başını gidiyor. Bu yüzden fiyat artırmayı düşünmedik. Dar gelirliyi üzmeyelim istedik. Geriye, biraz daha imkânı olanlara seslenmek kaldı. Olanağınız varsa, lütfen 2 YENİÇAĞ alın. Diğerini tanıdığınız birine hediye edersiniz. Bunu yapın ki, YENİÇAĞ  gibi misyon gazetesi nefes alsın.

Bakın "gastee, gastee" diye bağıran çocuklardan nerelere geldim. Üstelik, ben de gazeteciyim. Tüm değerli okurlarıma sevgi ve saygılarımı tekrarlıyorum. Unutmasınlar, her şey bu ülke için. Birlikten ise kuvvet doğar.