Galatasaray’da umut ışıkları parlak değil

Galatasaray’da umut ışıkları parlak değil
Süper Lig’de ilk yarının son derbisinde Beşiktaş karşısında kötü bir futbol ortaya koyan sarı kırmızılılarda isyan başladı

Tesisleri basan taraftarlar, futbolcular ve başkan Dursun Özbek’e büyük tepki gösterdi. UltrAslan grubu da Galatasaray yönetimini istifaya çağırdı.

Galatasaray’da isyan erken başladı. Sarı kırmızılılarda geçen sezonun başarılı hocası Hamza Hamzaoğlu’nun gönderilmesinin nedeni hala tartışılırken, büyük umutlarla takımın başına getirilen Mustafa Denizli’nin de çare olmayacağı konuşulmaya başlandı. Sarı kırmızılıların başında ilk lig maçında Kasımpaşa ile berabere kalan, ikinci maçta sezona kötü bir başlangıç yapan Bursa’yı yenen ancak ilk yarının son derbisinde Beşiktaş karşısında sezonun en kötü futbolunu ortaya koyan Galatasaray, ilerisi için hiç de umut vermedi. Denizli, maçtan sonra zirvenin 9 puan gerisinde kaldıklarını ancak bunun kapatılabilecek bir fark olduğunu belirtirken, sarı kırmızılılara gönül verenler ve futbol otoriteleri aynı düşüncede değildi. Derbinin sonunda Florya Tesisleri’ne giden sarı kırmızılı taraftarlar futbolcular, yöneticiler ve başkan Dursun Özbek’e tepki gösterdi. Taraftar grubu UltrAslan, Beşiktaş yenilgisi sonrasında yönetimi istifaya çağırdı. Grup internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Mayıs ayı sonunda göreve gelen Dursun Özbek ve yönetimi, ilk günden bu yana imza attığı skandal işlerle bugün itibarıyla sabır sınırlarını delip geçmiştir” dedi. Mustafa Denizli yönetimindeki Sarı- Kırmızılı ekip dün geceki mağlubiyet sonrasında lider Beşiktaş’ın 9, 2. sıradaki Fenerbahçe’nin ise 8 puan gerisinde kaldı. Bu gibi puan farklarının geçmişte kapandığı bir gerçek olsa da bu kez Galatasaray 2 ezeli rakibiyle de arasındaki puan farkını kapatmak zorunda. Ancak bu da kolay görünmüyor. Bir çok futbol otoritesine göre G.Saray’ın şampiyonluk şansı önceki geceki mağlubiyet sonrasında oldukça azaldı. Sarı kırmzılıların bundan sonraki haftalarda seri galibiyetler alıp, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin puan kayıpları yaşamasını beklemekten başka şansı yok. Zira Galatasaray’ın Beşiktaş derbisinde ortaya koyduğu futbol tam manasıyla fiyaskoydu. Bu arada taraftar tepkisi yüzünden uzun süre tesislerde kalan futbolcular, buna anlam veremedi. Futbolcuların sohbetlerinde “Daha 6 ay önce şampiyonluk kutlayan taraftarın, bu sezon yaşanan ilk derbi yenilgisinde tepki göstermesi normal değil. Biz iyi değiliz kabul, ama sorunu hep birlikte yaşıyoruz. Teknik adam değişikliği yaşadık ve her şeyin kısa sürede mükemmele ulaşmasını beklemek haksızlık” yorumunu yaptılar.