Her şey Bakan Koca'nın elindeki dosyada. Kabine toplantısından ne karar çıkacak?

Her şey Bakan Koca'nın elindeki dosyada. Kabine toplantısından ne karar çıkacak?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün korona gündemiyle toplanıyor. Toplantıdan yeni tedbirlerin çıkıp çıkmayacağı ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dosyasından çıkacak tabloya göre şekillenecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Bugün saat 15:00’da başlayacak toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın korona virüs konusunda yapacağı sunuma göre; yeni tedbirler ve yasaklar ele alınacak.

İki haftalık tablonun yer aldığı dosyada Bakan Koca, son 14 günlük tabloyla ilgili kabineye kapsamlı bir sunum yapacak. Korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin vaka ve ölüm sayılarına etkisi, büyükşehirlerdeki son durum ve yerli aşı çalışmaları da kabinede tüm ayrıntılarıyla değerlendirilecek.

Erdoğan’ın "Vaka sayısının hedefin altına düşmesiyle kısıtlamaları kaldıracağız" açıklamasıyla gündeme gelen yasakların sahaya yansıması da il ve ilçe ölçeğinde ele alınacak.

Buna göre, ek kısıtlama kararı alınıp alınmayacağının yanı sıra bazı yasakların esnetilmesi de kabinenin en önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. Alınan önlemlere rağmen vaka ve ölüm sayıları artış gösteren illere yönelik ek önlemlerin hayata geçirilebileceği de belirtiliyor.

Yılbaşı için bir yasak hazırlığı da yine bu toplantıda görüşülecek konular arasında. 31 Aralık Perşembe günü başlayacak sokağa çıkma yasağının hafta sonu da dahil edilerek dört gün olacağı iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kiralarda düzenlemeye gidiyoruz. Kabine toplantısında ele alacağız" açıklamasında bulunmuştu. Bugün düzenlenecek toplantı da bu konunun da gündemde olması bekleniyor.