Herkes gizemli mağaranın içindekileri konuşuyor 'Kimse girmeye cesaret edemiyor

Herkes gizemli mağaranın içindekileri konuşuyor 'Kimse girmeye cesaret edemiyor
Rivayetleri tüm bölgeye yayıldı, herkes gizemli mağaranın içindekileri konuşuyor. Kimse o mağaraya girmeye cesaret edemiyor.

Erzurum'un Uzundere ilçe merkezine sadece bir kilometre uzaklıkta bulunan Köptek Mağarası, doğanın kucağında gizemli bir yapı olarak yer alıyor ve Cittaslow İcra Kurulu'nun "sakin şehir" ağına kabul edilmiş durumda. Mağara, derin doğası ve tarihiyle dikkat çekiyor; ayrıca rivayetler arasında dolaşan bir gizli geçide ev sahipliği yapmasıyla da ünlü.

3a22d2ed-undefined-001.jpeg

MAĞARAYA TIRMANMAYA KİMSE CESARET EDEMİYOR

Bu gizemli mağaranın içeriği herkesin ilgisini çekiyor; ancak mağaraya tırmanmak, dağcı ekipmanları olmadan oldukça zorlu bir süreç olarak biliniyor ve kimse cesaret edemiyor. Köptek Mağarası'nın Engüzekkapı Kalesi'ne yaklaşık üç kilometrelik gizli bir geçitle bağlantılı olduğu iddiaları da bu doğal oluşumu daha da ilginç kılıyor.

5eb8ae4d-undefined-001.jpeg

RİVAYETLERİ TÜM BÖLGEYE YAYILDI

Mağaranın duvarlarında eski kaya mezarı olduğu ve renkli resimler bulunduğu söyleniyor, ancak yapıldığı tarih konusunda kesin bir bilgiye ulaşılamamış durumda. Buna rağmen, mağaranın efsaneleri ve bölge halkının merakı, son zamanlarda Köptek Mağarası'nın ziyaretçi akınına uğramasına sebep oldu.

9b38faa4-undefined-001.jpeg

MAĞARADAKİ GİZEMLİ GEÇİT

Ancak, bölgenin hala gizemini koruduğu ve daha fazla keşfe açık olduğu biliniyor. Mağaranın içinde neyin gizli olduğu ve bu gizli geçidin ne amaçla kullanıldığı herkesin merak konusu.

Köptek Mağarası'nın sırlarını çözmek ve bu önemli tarihi alanı daha iyi keşfetmek için araştırmacılara ve maceraperestlere yeni fırsatlar sunuyor. Bu gizemli mekanın daha fazla keşfedilmesi, bölgenin tarihi ve doğal zenginliklerinin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunabilir.

20231101aw066427-7-001.jpg

Uzundere'de sınıf öğretmeni olarak görev yapan Hamza Çelebi, "Uzundere ilçemizde bulunan Köptek Mağarası, yaklaşık bir kilometre mesafede yer alıyor. 45 metre civarında yüksekliği bulunan bu mağarada tarihi bir resim olduğu görülüyor.

Mağaradan Engüzekkapı'ya gizli bir geçit olduğu rivayet ediliyor. En alt bölümünde bir havalandırma bölümü bulunuyor ve insanlar buradan rahatça Ağca Kale'ye geçmişlerdir" dedi.

d14995d9-undefined-001.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.