Herkes sersem... Alem kör!

Recep Tayyip Erdoğan, her halde herkesi sersem, alemi kör sanıyor. Bazılarını horoz şekeri, afyon yutturarak bir süre kandıracağını zannediyor, özellikle Kürt sorunu konusundaki “açılımında” bunu yaptı ve Habur’da çuvalladı ama durmuyor.
Bu belayı başımıza saran ve şimdi “uzaktan kumanda” eden terörist başı, binlerce insanımızın katili Apo ile müzakere masasına hem de bu sefer Oslo’da değil, İmralı’da oturmaya hazır...
Rivayet değil; kendisi açıkladı. Daha vahimi, yeniden görüşme masasına oturmak için özerkliği, Büyükşehir Yasası kılıfıyla Meclis’ten geçirmeye çalışıyor. Çünkü Oslo’da terör örgütü PKK’ya bu söz verildi.
Erdoğan, Oslo müzakereleri şayi olduğunda, bunları açıklayanlara ahlaksız, şerefsiz demişti. Şimdi dokunulmazlığı var; ne yapsa, ne söylese yeridir!..

 

***

 

Yalaka, liboş Kürt muhibbi yazarlar, öteden beri “Apo’yla, PKK eşkıyası ile neden müzakere edilmesin” derler. Haydi onlar devlet olmanın, hele T.C. gibi bir devlet olmanın onurunu-vecibelerini bilmezler ama ya bu devletin hükümetinin başı bilmiyorsa vay halimize!..
Erdoğan galiba, bu müzakerelerle ve Apo’nun talimatıyla silahlar susarsa bu başarının kendisini kahraman yapacağını ve “tek adamlığını” sağlayacağını umuyor. Ne boş hayal! Bilmiyor mu ki PKK temsilcilerinin nihai maksatları, Erdoğan’ın yeni “eyalet sistemi” tasarısı ile birlikte “Büyük Kürdistan”ın yoludur.
Eşkıya ile müzakereler, şehitlerimizin ruhunu muazzep ediyor ve yakınlarının da haklı infiallerine sebep oluyor. Tabii muhalefet de tepkili... Oslo’da protokole bağlanan talepler gerçekleşiyor.
MHP lideri Devlet Bahçeli, “Büyükşehir belediye sınırlarının, il sınırına çekilmesi, fiilen bölgesel yönetim ve eyalet sistemine geçişin sondan bir önceki durağı olacağından, tehlikeli mecranın kilidini açacaktır. Etik unsurların dayattığı bölge tabanlı demokratik özerklik ve otonomi çağrıları, böylelikle cevap bulacak ve Türkiye adım adım bölünmeye götürülecektir” demiş... Çok haklı...
Erdoğan ve Apo, eyalet sistemi ile federasyon sistemini ve oradan da “Büyük Kürdistan”ın yolunu açacaklar...
Bundan sonraki aşama, İmralı canisi Öcalan için ev hapsi ve genel af!
Yol açılmaya görsün!
Erdoğan kendi siyasi kaderi ile oynarken, Türk milletinin, Atatürk Cumhuriyeti’nin kaderini tehlikeye attığının acaba farkında mı... Biz farkında mıyız?

 

***

 

Sevgili okuyucularım; gözlerimdeki rahatsızlıktan dolayı bir süre beni bağışlamanızı rica ediyorum.
Ancak 10 Kasım’da eşimle benim, Ankara’da ANITKABİR’de tarihle buluşmamız var. Yabancı bir TV kurumunun düzenlediği programda, tanımakla mutlu ve onurlu olduğumuz ATATÜRK’ü anlatacağız. Orada öleceğimizi bilsek de kaçırmayacağımız bir randevu bu.
Kurban bayramınızı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı şimdiden kutlarım sevgili okuyucularım.

Yazarın Diğer Yazıları