"Herkes Türkiye'den pay koparma peşinde"

"Herkes Türkiye'den pay koparma peşinde"
ABD'nin Türkiye'den isteklerini TSK üzerinden almaya çalıştığını söyleyen Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, "İdlib'i elimizden almaya kalkıyorlar. İdlib'i alsalar göç olacak. Herkes şu anda Türkiye'den pay koparma peşinde" ifadelerini kullandı.

Fatih ERBOZ/Ankara

Türkiye Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, F-35 savaş uçakları için Türk Hava Kuvvetleri'nin de bastırması gerektiğini, ödün verilmemesi gerektiğini söyledi.

Karakuş, "10 firmamız bu konu ile ilgili çalışıyor. İsrail hemen araya girip 'Türklerin ürettiği parçaları biz yaparız' dedi. Ekonomik sıkıntılarımız var bir de askeri açıdan sıkıntı olursa altından kalkamayız" dedi.

Tasarının kesinlik kazanması için 56 gün kaldığını kaydeden Karakuş, bu meselenin son günlere kalmaması gerektiğini ifade etti. Karakuş, Türkiye'nin bu uçakların üretimine yaklaşık 10 yılı olduğunu, ayrıca muharebe yeteneğinin henüz belli olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Bu işte 7 kademe var, F-35, 7'inci kademe. Yerli savaş uçağını geliştirip 7'nci kademeye çıkacak. Harekat yarı çapı uzun olacak, silahlarını içinde taşıyacak, radarlar tespit edemeyecek. Hiçbir radar görmüyor F-35 uçaklarını. S-400 ve S-300'lere karşı savunması var."

ABD'nin Türkiye'den istediklerini TSK üzerinden almaya kalktığını ifade eden Karakuş, şöyle devam etti: "Bunun altında Menbiç meselesi yatıyor. Afrin'de Tel Rıfat'ı ve Minik hava alanını alamadığımız için harekâtı tamamlayamadık. Bunun yanında şimdi bir de İdlib'i elimizden almaya kalkıyorlar. İdlib'i alsalar göç olacak. Herkes şu anda Türkiye'den pay koparma peşinde. Eğer F-35 uçakları alınmaz da Türkiye'nin güvenliği azalırsa bu işi daha rahat yapacaklar. Elimizde şu anda bir miktar modernize edilmiş RF-4 ve F-16 uçakları var. Onlar da Yunanistan ile mukayese edilemez."