Şimdi de ‘çapulcu’ polemiği başladı!

Şimdi de ‘çapulcu’ polemiği başladı!
Şimdi de ‘çapulcu’ polemiği başladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı nedeniyle yaşanan olayları değerlendirirken, olayları CHP’nin provoke ett

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı nedeniyle yaşanan olayları değerlendirirken, olayları CHP’nin provoke ettiğini öne sürerek, “Türkiye ileri doğru gidiyor, bunu hazmedemiyorlar” dedi. Rumeli Türkleri Derneği Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3-5 gündür hiç arzu edilmeyen olaylara şahit olunduğunu kaydetti. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:  “Geçmişte hükümetleri tehdit etmek için tertip edilen tuzakları gördük, bugün de görüyoruz. Sokak sokak dolaşarak milleti direnişe çağıran bir muhalefet var. Olayları provoke ettiğini görüyoruz.”
Partisinin 10 yıllık iktidarında 3 milyar ağaç dikildiğini belirten Erdoğan, “Eylemcilerin dertleri başka, Türkiye’nin ileri gidişini hazmedemiyorlar.” iddiasında bulundu. Taksim Meydanı’ndaki yayalaştırma projesinin devam edeceğini belirten Erdoğan, “Biz birkaç tane çapulcunun, o insana gelip meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız. Çünkü bu millet bize reyini verirken tarihimize sahip çık diye verdi. Şimdi biz 300-500 kişi oraya gitti diye köprü inşaatını mı durduralım? Bunlar tünellere tüp geçitlere de karşı çıktılar. Bunların cibilliyetinde bir taş taş üstüne koymak yok.” diye konuştu.

 


İzin alacak değilim

 


AKM binasının yıkılıp yerine opera binası yapılacağını kaydeden Erdoğan, Taksim’de üç projenin iç içe devam edeceğini belirterek, “Evet cami de yapacağız.  Ben bunun iznini gidip de CHP genel başkanından alacak değilim, birkaç çapulcudan alacak değilim. Bize oy verenler bunun yetkisini verdi zaten.” Kendisini diktatör olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Ben bu milletin efendisi değilim. Diktatörlük kanımda yok, ben bu milletin hizmetkarıyım. Eğer diktatör arayanlar varsa kendi geçmişlerine baksınlar”

 

Asıl bölücü, 1 milyon kişi toplarım diyendir!

 

Başbakan Erdoğan’a yüklenen CHP lideri, “Eğer ‘İstanbul’da şu kadar kişi toplanacak, ben oraya 1 milyon kişiyi toplayabilirim’ diyorsa bu da başka bölücülüktür” dedi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan, eylem yapanların tümünü kendi karşıtı olarak görmemeli. Onların tümü ülkenin özgürlüğü ve demokrasisi için mücadele ediyor” dedi. Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Tanıtım Fuarı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları değerlendiren Kılıçdaroğlu, toplumun özgürlük ve demokrasi konusunda ciddi bir tepki verdiğini söyledi. Olayların ulusulararası boyuta taştığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Bu olay, AKP iktidarının ülkeye getirdiği baskının sonucudur. Baskıya ortak bir tepki göstermiştir halk. Bunu Başbakan’ın çok iyi anlaması gerekir. Çok iyi değerlendirmesi gerekir. Türkiye kendi bildiği Türkiye değildir. Hele hele ‘İstanbul’da şu kadar kişi toplanacak’, ’Ben oraya 1 milyon kişiyi toplayabilirim’ diyorsa bu da başka bölücülüktür. Kendi yandaşları, özgürlük istemiyor mu, baskı mı istiyorlar. Toplumun böyle bir ayrışma sürecine sokmak doğru değildir.”

 


Fırsatçılık yapmadık

 


Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, “Çıkacak olayların sorumlusu CHP olacaktır” yönündeki ifadeleri ile BDP’li Sırrı Süreyya Önder’in “CHP fırsatçılık yapıyor” açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Son söylediğiniz kişiye benim yanıt vermem doğru değil” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Biz hiçbir zaman fırsatçılık yapmadık. Oraya sivil bir yurttaş olarak, eylem yapanlara destek vermek için gittim. Oradaki eylem, CHP’nin eylemi değildir. Yapılan miting de CHP’nin mitingi değildir. Biz bir sorumluluk üstlendik, görev yaptık. Çok partili yaşamı Türkiye’ye getiren bir siyasal partinin yani CHP’nin halka duyduğu, halkın eylemlerine duyduğu saygının gereği olarak mitingimizi iptal ettik. Herkes Taksim’e gitti, biz bayraklarımızı da oraya götürmedik. Çünkü eylem halkın eylemi. Bir partinin eylemi değil. Üstelik hemen hemen bütün illerde yapılan bir eylem. Başbakan’ın şunu bilmesi lazım. Halka rağmen iktidar olunmaz, halka rağmen ‘benim söylediğim olur’ olmaz.”

 


Halkın gücü

 


Demokrasilerde en büyük gücün halk olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Başbakan’ın halktan özür dilemesi gerekiyor. Bunu bekliyorum. Bu erdemi yerine getirir mi, bilmiyorum ama sağlıklı çalışan bir demokraside başbakanların yapması gereken ilk iş, halkın önüne çıkıp ‘size baskı uyguladık. Baskının sonucu siz tepki verdiniz. Hepinizden özür diliyorum’ diye seslenmektir” diye konuştu.