'Hero' tişörtlerinin sırrı ortaya çıktı

'Hero' tişörtlerinin sırrı ortaya çıktı
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen'in yazdığı yazının başlığının 'Despair and Heroes' (Umutsuzluk ve Kahramanlar) olması nedeniyle sanıkların duruşmaya 'Hero' (Kahraman) tişörtleriyle geldiği öne sürüldü.

OdaTV'nin haberine göre, ifade FETÖ'nün İngilizce yayın yapan dergisi The Fountain Magazine'de de ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yargılandığı dava sırasında tutuklu bir sanığın 'Hero' yazan bir tişört giymesi gündeme oturmuştu.

Son günlerde de Türkiye'nin dört bir yanında tişörtü giyenler gözaltına alınmıştı.

DARBE GİRİŞİMİNDEN HEMEN SONRA YAZILMIŞ

'Hero' ifadesinin, derginin, Ağustos 2016'da, yani 15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında yayımlanan sayısının kapağında yer aldığı görüldü.

Dergi 'Despair and Heroes' yani 'Umutsuzluk ve Kahramanlar' manşetini kapağına taşıdı.

Bu başlık, terör örgütü lideri FethullahGülen'in derginin dördüncü sayfasında yer alan yazısının da başlığıydı.

'DÜNYAMIZ, DİRİLİŞİN KÖPÜKLENECEĞİ AŞK BULUTLARINA BU KAHRAMANLARIN MEZİYETİ SAYESİNDE ULAŞACAK'

'Umutsuzluk ve Kahramanlar' başlıklı yazısında dünyanın krizlerle ve buhranlarla çalkalandığını belirten Gülen, tüm ulusların bu durumdan etkilendiğini belirtiyor. Bu durumun ailelerin dağılmasına ve demokratik kitle örgütlerinin çaresiz hissetmesine yol açtığını iddia ediyor.

Bahsi geçen verili durumun materyalist yaklaşımlardan kaynaklandığını belirten Gülen, bu durumun kabul edilmemesi gerektiğini, yeni bir toplumun iman ve bilgi ile kurulması gerektiğini söylüyor.

Ardından şu ifadeleri kullanıyor:

"Bu kadar hayati bir oluşumun elbette kahramanlara ihtiyacı olacaktır. Davaları aşkına bencillik etmeyecek kadar kıymetli ve medeni kahramanlara. Her değişimi ve dönüşüm bir katmandan bir başka katmana adım atmaktır. Aşılmaz bir dağı aşmak gibidir. Ve böyle bir çaba tehlikeden muaf olamaz. En küçük ve basit girişimler bile çeşitli tehlikeler taşır. Bırakalım riskler alınacak yolun büyüklüğü yanında birer küçük ayrıntı olarak kalsın. Ne olursa olsun bu dünyaya şahsi mutluluğumuzu gerçeklşetirmek ve sonuna kadar yaşamak için gelmedik. Eğer böyle niyetler taşırsak, bundan azad oluruz. Çevremizdekilere, özellikle de gelecek nesillere saadeti müjdelemek için dünyevi zevklere elveda demeliyiz. Bu varoluşumuzun en kutlu görevidir (…)

Bugün her medeniyetin kahramanlara ihtiyacı vardır. Ve bu andan itibaren bu daima böyle olacaktır. Bugün fırtınalar ve hastalıklarla sarsılan dünyamız eski gül rengi günlerine, dolunay gecelerine, dirilişin gerçekleşeceği köpüklenen aşk bulutlarına bu kahramanların meziyeti sayesinde ulaşacaktır."

İlgili Haberler