Hesap vermek yerine Bahçeli’ye saldırdı

Hesap vermek yerine Bahçeli’ye saldırdı
“PKK yandaşlığı” nedeniyle MHP lideri Bahçeli’nin Yargıtay’ı göreve çağırdığı HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ağır kelimeler kullanarak kendini savundu

Demirtaş, savunmasını MHP’ye saldırıyla yaptı

AKP’nin boğazına kadar suça battığını da söyleyen Demirtaş, “Verilemeyecek hesabımız yok” dedi.

“PKK yandaşlığı” nedeniyle MHP lideri Bahçeli’nin Yargıtay’ı göreve çağırdığı HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ağır kelimeler kullanarak kendini savundu.

“PKK yandaşlığı” nedeniyle MHP lideri Bahçeli’nin Yargıtay’ı göreve çağırdı HDP’nin eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, ağır kelimeler kullanarak kendini savundu. AKP’nin boğazına kadar suça battığını söyleyen Demirtaş, “Verilemeyecek hesabımız yok” dedi. “Partileri halk açar, halk kapatır. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur” diye konuşan Demirtaş, partisinin MYK toplantısından önce basına yaptığı açıklamada Türkiye’nin Orta Doğu’da bataklığa saplandığını söyledi. Geçici bir hükümet, geçici bir başbakanın ülkeyi adım adım büyük bir savaşa sürüklediğini iddia eden Demirtaş, “Geçici olmanın vermiş olduğu panikle, kalıcı bir hükümete dönüşebilmek için ülkeyi her türlü çılgınlığa sürükleyebileceklerini yakın zamanda görmüştük, şimdi de bunun bir acı örneğini, acı bir deneyimini yaşıyoruz, maalesef ki izliyoruz” diye konuştu.

“Seçimden korkmayız”

AKP iktidarının “boğazına kadar suça battığını, günaha ve kirliliğe bulaştığını” savunan Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinin ardından yeniden tek başına iktidar olabilmenin yollarını aramaya başladığını ifade etti. Erken seçimin, koalisyon kurulamadığı takdirde demokratik bir seçenek olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti: “Bundan kaçacak, korkacak halimiz yok. Ama olası bir erken seçimde, kaotik bir ortamda, güvenliğin Türkiye’de tesis edilemediği bir ortamda, ‘Biz iktidardan düşersek, Türkiye içeride ve dışarıda büyük bir kaos yaşar, yeniden bizim tek başına, AKP olarak iktidar olmamız lazım’ korkusunu, kamuoyuna vererek bir erken seçim olasılığında, tek başına iktidar olmayı hedefliyorlar. Hele hele yolsuzluk ve rüşvet, hırsızlık ve her türlü çirkef işin içine batmış bir geçici hükümet, HDP’den hesap sormaya, HDP’ye fatura çıkartmaya asla kalkmasın. Henüz hesabı görülmemiş suçlar bu kadar ortada dururken, kimse HDP’ye saldırarak kendini temizlemeye çalışmasın. Bizi kaybedecek saraylarımız yok, bizim kaybetmekten korkacağımız makamlarımız, kırmızı plakalarımız yok.”

“Saray politikası”

Olup bitenlerin, hükümetin mecbur kalarak gerçekleştirdiği operasyonlar olmadığını öne süren HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, şunları kaydetti: “Barış, sadece bir adım ötemizde duruyordu. Dolmabahçe mutabakatı halen orta yerde duruyor. Sadece atılması gereken bir adım kalmıştı. Yani bu kadar şaşaalarla sınır ötesi operasyonlar, göstermelik şehirde IŞİD’e karşı operasyonlar, bunların tamamı hükümetin kendini kurtarma planlarıdır ve bunlar bir devlet politikası değil, saray politikasıdır. Saray artık yeni bir devlet kurmuş durumda. Kendisine bağlı istihbarat örgütü var, maliyesi var, kolluk gücü, yargı, medya, sosyal gücü var. Bütün bu kararları alırken geçici başbakan ve geçici hükümet de sadece devlet içerisinde devletin aldığı bu kararları uygulamakla görevli memurlardır.”