Emekli General Ahmet Yavuz ABD'nin gizli Ukrayna planını ortaya çıkardı

Emekli General Ahmet Yavuz ABD'nin gizli Ukrayna planını ortaya çıkardı
Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatının Türkiye için de hayra alamet olmadığını dile getirdi. Yavuz, ABD'nin gizli savaş planını da dile getirdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alması tüm dünya gündemini meşgul ederken Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, çarpıcı bir analiz paylaştı.

Twittter hesabından paylaşımda bulunan ve Rusya’nın Çarlık geleneğine uygun olarak genişleme eğilimi içinde olduğunu belirten Yavuz, “Ülkemiz için de hayra alamet değildir.” ifadelerini kullandı.

ABD''NİN UKRAYNA PLANI

ABD’nin Türkiye’ye karşı hep düşmanca tavır aldığını hatırlatan Ahmet Yavuz, “Türkiye’nin tutumu net olmalıdır: Tarafsız kalmak. Montrö elimizi kuvvetli kılmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Emekli Tümgeneral, "Ukrayna merkezli savaş Rusya için doğrudan, ABD için dolaylı savaş karakterinde devam edecektir." diyerek ABD''nin Ukrayna planını da dile getirdi.

Yavuz’un açıklamaları şu şekilde:

“ABD hayatın hep eskisi gibi devam edeceğini sandı. AB ile Rusya’yı çevreleyerek düşmanlaştırdı; Türkiye’ye düşmanca davrandı: Çuval olayı, SR’de PYD desteği, Akdeniz’de, Libya’da düşmanlık, Dedeağaç’ta üs, Yunanistan’a destek, savaş uçakları vb. Ama eski bitti yeni gelmekte!

Bu tespitlerim Rusya’nın her yaptığını onayladığım anlamına gelmesin. O da Çarlık geleneğine uygun olarak genleşme eğilimi içindedir. Ülkemiz için de hayra alamet değildir.

Ukrayna merkezli savaş Rusya için doğrudan, ABD için dolaylı savaş karakterinde devam edecektir. Donbass’ı aldığında meşru görülen Rusya eğer geniş ve uzun vadeli bir işgale yönelirse hem meşruiyetini kaybedecek hem de içerde sancılar yaşayacaktır.

Türkiye’nin tutumu net olmalıdır: Tarafsız kalmak. Montrö elimizi kuvvetli kılmaktadır. TR’nin esas meselesi ise zayıflamış iç cephesini süratle tahkim etmektir. TBMM işlevsel kılınmalı, hukukun üstünlüğü sağlanmalı, uyduruk davalar sonlandırılmalı vb.

İktidar (asli sorumlu) muhalefet (tali sorumlu) ile ağız dalaşına son vermelidir! Siyasetin seviyesi hızla yükseltilmeli, liyakatsiz atamalar sonlandırılmalıdır.”

İlgili Haberler