Heung-Min Son askere gitmekten kurtuldu

Heung-Min Son askere gitmekten kurtuldu
Asya Oyunları'nda Güney Kore A Milli futbol takımı, 0-0 biten final maçının uzatmalarında Japonya'yı 2-1 mağlup etti ve şampiyon oldu. Altın madalya kazanan Tottenham'ın yıldızı Heung-Min Son, 21 ay zorunlu askerlik yapmaktan kurtuldu.

Güney Kore, Japonya’yı 2-1 mağlup ederek Asya Oyunları’nda şampiyonluğa ulaştı…

26 yaşındaki Heung-Min Son, son şansı olan turnuvada altın madalya kazanarak 21 ay askerlik yapma zorunluluğundan kurtuldu. Ülkenin kanunlarına göre her erkek 28 yaşına kadar askerlik görevini yerine getirmek zorunda. Ancak uluslararası turnuvalarda şampiyonluk ve madalya kazanan sporcular askerlik affından yararlanıyor ve sadece 1 aylık kısa bir askerlik eğitimi alıyor.

Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Güney Kore ile F grubundan çıkamayan ve askerlik affından yararlanamayan Son Heung-min için son çıkış 2018 Asya Oyunları’ydı.

Son Heung-min için bu turnuvada şampiyon olmak madalyanın dışında çok daha önemli bir anlam taşıyordu. Güney Kore’nin Japonya’yı 2-1 yenerek Asya Oyunları’nda altın madalya kazanmasının ardından askerlikten muaf olan Heung-Min Son maç sonu büyük bir sevinç yaşadı ve mutluluk gözyaşlarına boğuldu.

5b77b332ae298b08fbf8bc0f.jpg