Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Hey gidi günler hey

TRT’nin deneyimli program yapımcılarından şair ve yazar Şener Danyıldız’ın titiz bir çalışma sonucu kaleme aldığı, neredeyse Yeşilçam’ın kara kutusu sayılabilecek unutulmaz yıldızların acı tatlı öyküleri ve şaşaalı yaşamlarını anlatan ‘Hey Gidi Günler Hey’kitap raflarındaki yerini aldı. Bilgi ve tanıtımlarını yayımlamamı rica ederek benim mail adresime gönderen Danyıldız, bu keyifli çalışmasıyla sadece Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızlarını tanıtmakla kalmıyor genç oyuncu adaylarına da yol gösteriyor.
Akasya Yayınlarının yayınladığı kitapta pek çoklarının imrenerek izlediği şöhretli hayatların aslında çoğu zaman hüzün ve dramla yoğrulduğunu, sonrasında yaşananların ise gerçekte büyülü ekrana yansımadığını, üzerine hep yaldız çekildiğini ve kitabında bu gerçekleri gözler önüne sermeye çalıştığını belirtmiş.
Kitapta kimler yok ki... Döneminin en iyi en tanınmış, arkasından hayran kitleleri sürükleyen yıldızları... Cüneyt Arkın, Münir Özkul, Kemal Sunal, Tarık Akan, Filiz Akın, Ayhan Işık, Fatma Girik, Adile Naşit, Barış Manço, Hülya Koçyiğit gibi Yeşilçam’ın zirvesindeki pek çok ismin hayatından bilinmeyen enstantanelere yer veriyor. Sunuş yazısını Doç. Dr. M. Sezai Türk’ün kaleme aldığı kitapla ilgili yazarı Danyıldız’sa şunları söylemiş: “Hayat bazılarını en dik yokuşlardan bir çırpıda çıkarırken bazılarını da düz yolda engellerle karşılaştırır. Zirveye çıkan şöhret basamaklarının en üstüne yükselen ve yıldızı hiç sönmeyecekmiş gibi parlayan insanların hayatları bir zaman bilinmezlerle dolu olmuştur. Şöhretli biri olmak, zirvedeki yeri yakalamak kolay değildir. Öyleleri var ki hak ettikleri halde zirveyi yakalayamamışlardır ya da yakalamışlarsa da orada uzun süre kalamamışlardır. Zirve zor ve dik bir yokuştur. Herkesin hayalini süslese de zordur. Zirvedekilerin hayat hikâyelerini iyi bilmek gerekir. Onların ulaştıkları yere değil, ulaşıncaya kadar neler yaşadıklarına ya da ulaştıktan sonra nelerden vazgeçmek zorunda kaldıklarına bakmak gerekir”demiş.
Danyıldız, kitabında kendi değerlendirmelerine göre de şöhreti hak ettiği halde o noktaya ulaşamamış kişilerin hayat öykülerine de yer vermiş. Ayrıca bugün zirve yolunda ilerlemek isteyen ve şöhret kapılarını aralamak isteyen kişilere bu zorlu yolda başarılar dileyip küçük tüyolar da veriyor.
Kitap, bilgilendirmenin yanı sıra çok eğitici ve öğretici olmuş ‘Hey Gidi Günler Hey’i okurken o döneme, büyülü yaşamlara ve sevdiğiniz yıldız isimlere eşlik ediyormuş gibi kendinizi o hayatların içinde buluveriyorsunuz. Akıcı dili ve sağlam anlatımıyla Danyıldız’ın kitabı iyi bir çalışma olmuş. Nostaljiyi sevenler ve meraklıları için kaçırılmaması gereken
bir kitap...

Yazarın Diğer Yazıları