Hiç kimse faturayı avukatlara kesmesin

Hiç kimse faturayı avukatlara kesmesin
İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenaze töreninin ardından Çağlayan Adliyesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kocasakal: Faturayı avukatlara kesmeyin

Kocasakal, yaşanan olayın avukatların adliyeye girişine indirgenmesini doğru bulmadığını vurguladı.  Kocasakal, “Bizim canımız en hakim, savcılar kadar belki daha fazla yanıyor. Bütün bunların avukatların adliyeye girişine indirgenmesi ve bu tür yalan yanlış bilgileri, bu haksız ithamları bütün bu avukat camiasını rencide edecek bu tür yaklaşımları doğru bulmadığımızı ve kabul etmediğimizi belirtmek isterim. Gün birlik günüdür” dedi. Bu tür yaklaşımların yargı camiasının kenetlenmesine zarar verecek yaklaşımlar olduğunu ifade eden Kocasakal, şöyle devam etti: “Açıkça ifade ediyorum, dün bu eylemi yapanlar avukat değillerdir. Bu terör eyleminin avukatlarla ya da avukatlıkla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Şimdi, ‘İçeri avukat cübbesiyle girdiler’ deniyor. Bu cübbe her yerde bulunabiliyor. Hakim, savcı cübbesi de her yerde bulunabiliyor. ‘Herhangi bir biçimde bunu koluna bunu koyan içeri girebilir’deniyor. Halbu ki girişlerde cipli, akıllı kimlik kartı okuttuğunuzda bütün kimlik çıkıyor. Yani bunun avukatlarla, cübbeyle hiç ilgisi yok. Bundan harekete bu kutsal cübbeye lütfen saldırılmasın. Herkesin şu sıcak atmosferde, bu psikolojik ortamda çok soğukkanlı ve dikkatli olması, açıklamalarına çok dikkat etmesi gerekir.” 

Bir provokasyon
Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da “Berkin gibi tertemiz bir gencin adını kullanarak yapılan iğrenç bir provokasyondur bu” dedi. Feyzioğlu, şunları söyledi:  “Siyasal iktidarın, baskı yasaları için kullanacağı bir provokasyondur. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk yaptığı açıklamada avukatların adliyeye girişine yeni düzenleme getirilmesi gerektiğini savundu. O avukat cübbesini pazardan 10 liraya alabilirsiniz. Buna dayanarak bunu fırsat bilerek avukatların adliyeye girişine sınır koymak çok yanlıştır. Kimse bu acı üzerinden avukatlara fatura kesmeye kalkışmasın.